Afbeelding

Wie wil er nou niet voorlezen aan de voorleeshond?

Algemeen

Voorlezen kan voor sommige kinderen erg spannend zijn. Kunstwerk! de Bibliotheek biedt hierin een uitkomst. Kinderen tussen de 6 en 10 jaar krijgen elke dinsdagmiddag de mogelijkheid om een verhaal te vertellen aan voorleeshond Serah in de bieb in Zevenaar. 

Een hond met een lief karakter en een hoog knuffelgehalte. Serah zorgt ervoor dat kinderen zich veilig voelen tijdens het voorlezen. Daarnaast draagt het ook bij aan een positief zelfbeeld en een verhoging van het zelfvertrouwen. Na afloop krijgen de kinderen een diploma mee naar huis. Voorlezen terwijl een hond aandachtig naast je ligt te luisteren, zonder een oordeel te vellen. Hoe fijn is dat! Voorleeshond Serah is hiervoor specifiek getraind en komt altijd samen met baasje Lucy. Beiden deskundige opgeleid bij R.E.A.D. Nederland. Tijdens de voorleessessie lees je in je eentje voor. Er zijn dus geen andere kinderen bij. Op deze manier krijg je de volledige aandacht van de hond en haar begeleidster. 

Reserveren

De voorleessessies in de Bibliotheek in Zevenaar zijn elke dinsdagmiddag tussen 15.00 uur en 16.15 uur in Zevenaar. Een voorleessessie duurt ongeveer 15 minuten. Het is nodig om van tevoren een plekje te reserveren via www.liemerskunstwerk.nl/voorleeshond.