Marc Bos geeft uitleg aan de deelnemers
Marc Bos geeft uitleg aan de deelnemers

Sponsorloop IKC De Droomgaard is een klein feestje

Algemeen

DUIVEN - De hele school was betrokken bij de sponsorloop die IKC De Droomgaard organiseerde op 26 september. Doel van het sportieve evenement was een geldbedrag van €4000,-- voor een duurzaam waterspeeltoestel. Aan het einde van de sponsorloop bleek dat het bedrag bijna was bereikt, de teller op de sponsorwebsite stond op €3745,-- .

Door Alie Engelsman

“Het was een klein feestje vanmorgen,” vond directeur Frank de Bruin. “Deze sponsorloop is voor ons een mooie gelegenheid om alle kinderen te betrekken bij iets wat straks zichtbaar is op het schoolplein bij onze nieuwe school.” Een kleine 200 deelnemers liepen zoveel mogelijk rondjes in 20 minuten tijd. De groepen 1 en 2 beten de spits af en liepen de kortste afstand, een rondje om het schoolgebouw. Ook de kinderen van kinderdagopvang Puck&Co waren van de partij. Aan een blauw lint met grijpringen renden ze mee met de leidsters. Deze peuters van twee tot en met vier jaar, gehuld in speciale vestjes van Puck&Co, leverden een vertederend beeld op. “Het is leuk dat deze kinderen ook bij de actie betrokken zijn. Al snappen ze er niet veel van, het is voor hen een hele belevenis en ze horen er zo ook echt bij,” aldus een van de leidsters.

Daarna was het de beurt aan groepen 3, 4 en 5. Ook zij mochten het korte rondje om de school lopen en de meeste leerlingen behaalden zelfs 15 rondjes. Sommigen met rood aangelopen snuiten, anderen duidelijk bezweet, iedereen haalde de stempels op, die de leerkrachten elke ronde uitdeelden. Dat de sponsorloop voor iedereen was, bewees een leerling die in de rolstoel meedeed. De kinderen werden aangemoedigd door ouders, grootouders, buren, leerkrachten en andere leerlingen van de school. Reactie van de ouders: “Superleuk om voor de nieuwe school wat te doen. Ik ben trots op mijn beide kinderen dat ze mee doen aan deze sponsorloop. Het is ook leuk dat ze straks, als ze spelen op het nieuwe toestel, kunnen zeggen: ‘ik heb er aan meegeholpen dat het er staat’.” Leerlingen uit de groepen 6 tot en met 8 moesten een grotere ronde lopen. Ook zij gingen enthousiast van start en renden gemiddeld ruim tien rondjes. Tenslotte werd de sponsorloop besloten met een rondje door alle leerkrachten. Ludiek was de deelname van een zwangere leerkracht, die door haar collega’s in een kar werd meegetrokken.

Marc Bos, eventmanager bij IKC De Droomgaard, coördineerde de sponsorloop en was de ‘sportcommentator’. “We hebben deze sponsoractie bedacht om een waterspeeltoestel aan te kunnen schaffen. Zo’n toestel kost al gauw €4500. Ons streefbedrag is € 4000,--, wat we tekort komen legt de school er dan zelf bij. De kinderen hebben al 93% van het geld binnen gehaald. Op zich al een geweldige prestatie. Stiekem verwacht ik dat er na de sponsorloop ook nog wel wat donaties gedaan worden. Mensen die ons nog willen helpen met het behalen van het streefbedrag kunnen doneren via de website https://sponsor.school/ikcdedroomgaard.” Frank de Bruin reikte drie symbolische prijzen in de vorm van een ‘IKC De Droomgaardwaterfles’ uit, aan de kinderen die het meeste geld hadden opgehaald.

Het waterspeeltoestel krijgt een plek op het duurzame groene schoolplein bij het nieuwe schoolgebouw van IKC De Droomgaard in de Goudhaanstraat. Naar verwachting zal deze school in de tweede week van januari feestelijk worden geopend.