Lezing over John F. Kennedy

Algemeen

DUIVEN - Deze maand is het 60 jaar geleden dat John F. Kennedy in Dallas (USA) werd vermoord.Een gebeurtenis die de hele wereld destijds geschokt heeft.

Het presidentschap van John F. Kennedy symboliseerde het tijdperk van de koude oorlog, de bouw van de Berlijnse muur en de Cubacrisis. Een spannende periode in de wereldgeschiedenis van destijds, waarin Kennedy nadrukkelijk werkte aan een mate van ontspanning. In het huidige geradicaliseerde politieke landschap van heden zou JFK op dat punt mogelijk nog als voorbeeld kunnen dienen.

Kennedy was ook een telg uit een dynastie die enerzijds triomfen vierden en anderzijds geteisterd werd door tragedies. Aan de rol van echtgenote Jackie besteedt filmhuis “bij Bert” op 23 november aandacht in de gelijknamige film. Harrie Leijten neemt bezoekers mee in het verhaal achter de dynastie van de familie Kennedy. Een boeiende lezing die voor een belangrijk deel bestaat uit authentiek beeldmateriaal. Dinsdagavond 21 november om 20:00 uur, de OGtent in Duiven. Online kaartverkoop via de website van de OGtent, toegang € 7,50