IJsplezier, maar eenmalig op een andere locatie (Foto: Joris van Zanten)
IJsplezier, maar eenmalig op een andere locatie (Foto: Joris van Zanten)

Groen licht voor Duivense ijsbaan

Algemeen

DUIVEN - De Brilliant IJsbaan Duiven gaat dit jaar door! Echter wel op een eenmalige alternatieve locatie: het parkeerterrein bij de sportvelden van Duiven. De organisatie vertelt waarom.

“Wij werden verrast door de mededeling van de gemeente dat het Liemersplein in het centrum van Duiven, waar wij al vele jaren onze jaarlijkse ijsbaan hebben georganiseerd, dit jaar niet beschikbaar zou zijn voor ons evenement. De bouwwerkzaamheden voor de nieuwe school zullen het grootste deel van ons gebruikelijke evenemententerrein in beslag nemen, en het gebruik van grote kranen en zwaar vrachtverkeer zal in de komende weken leiden tot onveilige verkeerssituaties. We kunnen het risico niet nemen om in deze omstandigheden een ijsbaan te organiseren. Het is enige tijd stil geweest vanuit ons door de grote onzekerheid omtrent de haalbaarheid van de ijsbaan dit jaar.

We zijn hard op zoek gegaan naar alternatieve locaties en daar was - zo kortdag - één locatie mogelijk: het parkeerterrein bij de sportvelden van Duiven (DVV, MHC De Westerduiven & AeroFitt)

De alternatieve locatie is verre van ideaal en ook wij hadden niets liever gewild dan de ijsbaan - ook dit jaar- realiseren in het centrum, maar deze eenmalige alternatieve locatie is de enige mogelijkheid om een veilig ijsbaanevenement te kunnen realiseren.
Er zijn inmiddels gesprekken gevoerd met de eerste groep omliggende verenigingen (DVV), en hoewel de vereniging er in eerste instantie sceptisch over was, slaan we nu de handen ineen om extra parkeergelegenheid te creëeren en de uitdagingen creatief aan te vliegen; met resultaat! We hopen op ieders steun om er ook dit jaar een succesvol evenement van te maken. We zien je dan ook graag tijdens onze feestelijke opening op vrijdagavond 8 december 2023.”