In het omgetoverde Horsterpark kom je boeren, burgers en buitenlui tegen
In het omgetoverde Horsterpark kom je boeren, burgers en buitenlui tegen

Weekend van 8, 9 en 10 december: Dickens in de Liemers

Algemeen

DUIVEN - De voorbereidingen voor Dickens in de Liemers zijn in volle gang. Deze sfeervolle kerstmarkt is dit jaar op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 december. Het evenement is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Stap terug in de tijd van schrijver Charles Dickens tijdens “Dickens in de Liemers”. In het omgetoverde Horsterpark kom je boeren, burgers en buitenlui tegen. Er loopt een schoorsteenveger en schoenenpoetser rond. Zwervers bedelen om geld, de wasvrouwen doen hun wasje, boefjes stelen en de orde wordt gehandhaafd door de veldwachter. Kantoorklerken, keurige dames en deftige notabelen flaneren door de straten en buigen diep als de kleurrijke Dickensparade passeert. Ondertussen wagen bezoekers zich aan een gokje bij het Rad van Fortuin en de verloting.

Overal in het Horsterpark zijn optredens. Bewonder op het kinderplein de poppenkast en luister naar de verhalenverteller. De geur van popcorn, marshmallows, glühwein en brandend hout hangt in het verlichte park. Geniet in het sfeervolle theater van het toneelspel, zang en dans van kinderen en de kerstliederen van de muziekgroepen.

De straatmuzikanten verhogen de kerstsfeer. Vuurkorven en duizenden kleine lichtjes zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. Kooplui bieden hun waar aan en handwerkers demonstreren hun ambacht op de kerstmarkt.

Dit jaar staan er ruim 50 kramen vol mooie, leuke en lekkere spullen. Beleef deze sfeer in het weekend van 8, 9 en 10 december 2023 tijdens Dickens in de Liemers in het Horsterpark, Horsterparklaan 3 in Duiven. Check de website voor updates: www.dickensindeliemers.nl.

Afbeelding