Het overbruggen van generatiekoven: ware rijkdom (Foto: Peggy Blaauw)
Het overbruggen van generatiekoven: ware rijkdom (Foto: Peggy Blaauw)

Filmmiddag met Buurtzorg slaat brug tussen generaties

Algemeen

DUIVEN - Afgelopen maand onthulde MDT een hartverwarmende film in samenwerking met Buurtzorg: een filmmiddag die niet alleen elf ouderen, maar ook generaties met elkaar verbond.

Door Tesse Blaauw

De dag begon met een kopje koffie en thee, vergezeld door verrukkelijke zelfgebakken appeltaart van Horsterpark, een ware traktatie voor de zintuigen. Het subtiele toefje slagroom op de taart was slechts een voorbode van de heerlijkheden die de dag nog in petto had.

Meesterlijke zet

De filmkeuze, ‘A Beautiful Life’, bleek een meesterlijke zet. De prachtige cinematografie en de meeslepende muziek brachten een gevoel van saamhorigheid en plezier, dat als een rode draad door de middag zou lopen. De pauze bood niet alleen gelegenheid voor een verfrissend advocaatje met slagroom, maar bleek ook een bruisende setting voor ontmoetingen tussen jong en oud. Hier ontstonden de meest onverwachte, boeiende gesprekken, waarbij ervaringen en inzichten als schatten werden gedeeld. Het werd een smeltkroes van verhalen en herinneringen, waarbij de kloof tussen generaties vervaagde.
Na de pauze was de sfeer doordrongen van een gedeelde ervaring. Gelach vulde de ruimte terwijl deelnemers napraatten over de film. Het was meer dan een simpel samenkomen; het was een viering van het leven, waarin elke generatie een waardevolle bijdrage leverde aan het gesprek.
Deze bijzondere dag, vastgelegd in woorden en beelden, belichaamt het streven van MDT om verbindingen te smeden die verder gaan dan leeftijdsgrenzen. De pakkende foto’s van deze dag zullen niet alleen herinneringen vastleggen, maar ook een visuele weergave bieden van de bruggen die werden gebouwd.
De kracht van dit project ligt niet alleen in het creëren van momenten van vreugde voor ouderen, maar ook in het stimuleren van intergenerationele interactie. Het is een illustratie van hoe eenvoudige ontmoetingen en gedeelde ervaringen kunnen dienen als bouwstenen voor een sterke, onderling verbonden samenleving.

Ware rijkdom

MDT blijft wekelijks verslag uitbrengen, niet alleen om te informeren, maar om te inspireren. De boodschap is duidelijk: in het delen van verhalen en het overbruggen van generatiekloven, vinden we de ware rijkdom van het menselijk samenzijn.