Afbeelding

Het Loose carnaval is losgebarsten

Algemeen

LOO - De kop is eraf voor carnavalsvereniging De Nathalzen (Loo). Het feest begon op zaterdag 3 februari met het Gekostumeerd Bal.

Traditiegetrouw openen De Nathalzen het carnaval een week vóór het gebruikelijke carnavalsweekend. Het Gekostumeerd Bal is de oergezellige, stampvolle carnavalsavond die net als eerdere edities muzikaal wordt aangejaagd door de formatie Dreamcast. Natuurlijk gingen prins Luc, adjudant Luuk en de hofdames Myla en Sanne voorop in het feestgedruis. Zij vierden met alle aanwezigen feest in het kwadraat.

Jong en oud

Komend weekend is het echte carnavalsweekend. Op vrijdagochtend 9 februari brengen De Nathalzen een bezoek aan het Zottenhok, de tot feestlocatie omgetoverde gymzaal van de Bernadetteschool in Loo. In de middag gaan De Nathalzen door naar Woonzorgcentrum Thuvine in Duiven, waar carnaval wordt gevierd met de bewoners. Samen met De Deurdreiers uit Groessen is een feestelijk programma voorbereid. ’s Avonds brengen De Nathalzen een bezoek aan jongerensoos Rinoceros.

Jeugdcarnaval

Carnavalszaterdag (10 februari) staat bij De Nathalzen in het teken van het Jeugdcarnaval, dat wordt aangevoerd door jeugdprins Kellen en jeugdadjudant Julian. Om 13.11 uur is er een jeugdoptocht door het dorp. Aansluitend is er feest in de zaal van De Nathalzen. Er is muziek van Williams Music Express en er zijn optredens van scholieren. De entree is gratis voor leden en iedereen tot 18 jaar. Voor de rest is de toegangsprijs 5 euro.

Blauwe Maondag

Op Blauwe Maondag (12 februari) verandert Loo in een trefpunt voor carnavalsvierders uit de regio. De dag begint vroeg (9.30 uur) met een gratis ontbijt voor optochtdeelnemers en feestvierders op het buitenplein. Om 11.11 uur is er de optocht en aansluitend is er groot feest in en om de zaal. Deejay en entertainer Robert Pouwels slingert het feest vanaf het podium aan. In de loop van de dag is er een optreden van carnavalsduo De Alpenzusjes, bekend van hits als Naar voren, naar achter, Glühwein en Hé Hé Kaboutertjes. De entree is voor iedereen gratis.

Bustoer

De Nathalzen sluiten het carnaval op dinsdag (13 februari) af met de bustoer, die ditmaal langs gezellige feestlocaties in Rheden, Velp, Westervoort en Oud-Zevenaar gaat. De bustoer begint bij schuttersgebouw Willem Tell. Vanaf 10.00 uur zijn de deuren geopend, uiterlijk 10.45 uur is het vertrek. Gelet op de grote animo verzoeken we iedereen op tijd aanwezig te zijn voor de finale registratie.