Op zondag is de grote optocht (Foto: Eddy de Wild)
Op zondag is de grote optocht (Foto: Eddy de Wild) Foto: Eddy de Wild

Drie dagen feest met artiesten en een grote optocht

Algemeen

GROESSEN – ‘Groessen steet op zien kop met drie Deurdreierinnen aan de top’, dat geeft duidelijk de sfeer weer in ‘Deurdreiersdarp’. Deze leus is bedacht door Prinses Tiny (Buiting-de Haan) de 1ste, ook de eerste prinses bij carnavalsvereniging De Deurdreiers, en haar adjudanten Iris (dochter) en schoondochter Aniek. Wat hen betreft kan het feest echt beginnen in Feestburcht Gieling.

Vanwege haar 66-jarige jubileum pakt de vereniging flink uit met een uitgebreid programma met iedere avond en middag extra feestartiesten. Op zondagmiddag (vanaf 12:00 uur) is de grote optocht waaraan naar verwachting rond de 20 wagens zullen deelnemen en even zoveel loopgroepen en individuen. Het is daarbij opvallend dat erg veel jongeren bezig zijn met het bouwen van praalwagens.
Op maandagavond is de trekking van de jubileumloterij en de spannende prijsuitreiking voor de optochtdeelnemers.

Programma:

Vrijdag 9 februari:

Ochtendprogramma bij de jeugd van IKC Joannes te Groessen. Middagprogramma voor de bewoners van Thuvine. Avondparty in jongerensoos Rinoceros Groessen.

Zaterdag 10 februari:

Vanaf 20:30 uur start carnavalsfeest in feestburcht Gieling met All-in Coverband en Rutger van Barneveld. Toegang 11 euro.

Zondag 11 februari:

Om 12:00 uur start de optocht vanaf de Dorpstraat. Na afloop volgt de proclamatie vanaf het VIP podium. Daarna heeft iedereen gratis toegang tot de feestburcht met de artiesten Julian & Koen Show. Vanaf 20:30 uur carnavalsfeest met de All-in Coverband en Danny Panadero. Toegang 11 euro.

Maandag 12 februari:

Kindercarnaval bij Gieling van 11:00-12:30 uur gevolgd door frühschoppen met DJ Tom. Ter afsluiting is het boerenkool (moes) eten. Toegang gratis. Vanaf 20:30 uur het finalefeest met de All-inCoverband en DJ Tom. Toegang 11 euro. De E-tickets zijn verkrijgbaar via www.deurdreiers.nl, de entree bedraagt 11 euro. Aan de deur zijn nog kaarten verkrijgbaar (onder voorbehoud).