Het gouden echtpaar in de bloemetjes (Foto: Alie Engelsman)
Het gouden echtpaar in de bloemetjes (Foto: Alie Engelsman)

Gouden echtpaar Eddie en Marjo geniet volop van het leven

Algemeen

DUIVEN - Eddie (75) en Marjo (69) Jansen-Luppes zijn sinds 22 februari 2024 een gouden echtpaar. Burgemeester Huub Hieltjes kwam ze feliciteren met deze mijlpaal. Dit werd gevierd middels een etentje met familie en vrienden, maar het echte feest moet nog komen. “In mei gaan we met kinderen en kleinkinderen acht dagen naar Rhodos,” vertelt Marjo. Enthousiaste kleindochter Kiki juicht dit toe: “Lekker in mijn korte broek.”

Door Alie Engelsman

De in Arnhem geboren Eddie en Marjo leerden elkaar kennen in de discotheek, of eigenlijk jeugdhonk Jacobiberg, vertelt Marjo. “Mijn broer was daar diskjockey en ik hielp regelmatig achter de bar. Ouders van vrienden van Eddie beheerden het gebouw, dus we liepen daar allebei vaak rond. En op een gegeven moment sloeg de vonk over.” Toen ze trouwden was Marjo 19 en Eddie 24 jaar. In 1973 verhuisde het paar van Arnhem naar Duiven. Eddie: “We kregen een huis toegewezen in de Kuiperstraat, maar dat was veel te groot. Uiteindelijk konden we in de Weverstraat een zelfde soort woning krijgen, maar dan een stuk smaller. Dat was in de tijd dat de Vergert net ontwikkeld werd.” Hun beide dochters, Angela en Ilona zijn in Duiven geboren en wonen daar nog steeds. “Duiven is een mooie plek om te wonen,” vindt Marjo. “In de Vergert waren we actief bij de buurtvereniging. Nu we in de Lombokstraat wonen doen we het wat rustiger aan, ook vanwege onze gezondheid. Buurtvereniging De Woerd is natuurlijk ook heel actief en als er iets te doen is zijn we daar wel bij.”

Eddie werkte bij de PTT. De meeste Duivenaren zullen Eddie nog wel kennen als de postbode op zijn motor of brommertje of wandelend met het witte hondje Dandy. Later bracht hij ook pakketten rond. Marjo was als hulpmoeder actief tijdens de schoolperiode van haar beide dochters. Ze ging weer werken toen jongste dochter Ilona naar de middelbare school ging. Eerst bij een groentezaak, maar toen die er mee stopte, stapte ze samen met haar collega rechtstreeks naar de afdeling personeelszaken van de Makro. “Daar vroegen we of ze nog mensen zochten. Het antwoord was dat ze een fulltime vacature hadden. ‘Dat komt mooi uit’ zei ik toen, ‘mijn collega kan de ene helft doen en ik de andere’. Een beetje brutaal misschien, maar ze vonden dat we zo op een leuke manier binnen kwamen en ze wilden het met ons proberen. Ik heb er bijna 25 jaar met veel plezier gewerkt. Later was ik ook actief in de OR. Dat was heel leuk en leerzaam. Zo’n functie kan ik iedereen aan raden.”

Beiden zijn ze bijna 10 jaar met pensioen. Vervelen doen ze zich niet. Eddie legt graag een kaartje op de klaverjasclub en gaat wekelijks naar de computerclub in de Ogtent. Marjo sport een paar dagen in de week en samen zijn ze nog actieve grootouders van kleinkinderen Vinnie (11) en Kiki (8). Zo kun je Eddie regelmatig langs de lijn vinden bij DVV, waar Vinnie voetbalt en Marjo bij het turnen van Kiki. Daarnaast maken ze graag korte tripjes met Marjo’s broer en diens vrouw. “Vroeger gingen we samen met wel zes gezinnen en zes caravans op vakantie, maar de kinderen hebben nu hun eigen leven en wij vinden het prima om het samen rustig aan te doen in ons eigen huisje hier. Dat hopen we nog lang vol te houden.”