Opera Gelderland-Oost is klaar voor het concert in Loo (foto: Frans Ypma)
Opera Gelderland-Oost is klaar voor het concert in Loo (foto: Frans Ypma)

Opera Gelderland Oost in het Huis van Loo

Algemeen

LOO - Liefhebbers van operamelodieën komen zondag 21 april aan hun trekken bij het optreden van Opera Gelderland-Oost (OGO) in het Huis van Loo, Loostraat 34 in Loo. Het concert begint om 15.00 uur. De zaal is open vanaf 14.30 uur. De entree is € 10,00 contant. 

Koor en solisten brengen in wisselende samenstellingen operamelodieën ten gehore van beroemde componisten als Mozart, Verdi en Donizetti. De veelzijdigheid van het koor komt mooi tot uiting tijdens het zingen van klassiekers uit onder meer Die Zauberflöte, Maria Stuarda en Die Lustigen Weiber von Windsor. Opera Gelderland-Oost bestaat al bijna veertig jaar. In die tijd heeft het koor een naam opgebouwd met grote operaproducties en bijzondere concerten. Vorig jaar heeft het koor nog samen met solisten en het Regionaal Mandoline en Gitaar Orkest een drukbezocht concert gegeven in de Remigiuskerk in Duiven. Koor en solisten staan onder leiding van dirigent Frank Litjens. Vaste pianist Rik Helmes zorgt voor de muzikale begeleiding.

Het concert wordt concertante uitgevoerd, dat wil zeggen zonder regie en decor. Dat wordt gevormd door de sfeervolle ontmoetingsruimte. 

Kaartverkoop voorafgaand aan het concert bij het Huis van Loo. Toegangskaarten reserveren kan ook via info@operago.nl of telefonisch bij Milou Ankoné, tel. 0316-246498. De kaarten liggen dan klaar bij de kassa.

Afbeelding