Programma april filmhuis ‘Bij Bert’

Algemeen

DUIVEN - Hierbij het filmprogramma voor april van filmhuis ‘Bij Bert’ in de Ogtent:

Donderdag 4 april 20.00 uur Jobs Toegang € 5,- / zaal open 19.30 uur/ leeftijd 12 jaar

Het waargebeurde verhaal over één van de meest bekende en grootste Amerikaanse ondernemers uit de geschiedenis. JOBS vertelt het indrukwekkende verhaal over dertig inspirerende jaren uit het leven van Steve Jobs. De man die alles ‘net’ even anders zag. Zo maken we kennis met de hoogte- en dieptepunten in zijn leven en krijgen we een duidelijk beeld van Jobs’ karakter, zijn gaves, zijn fouten maar voornamelijk van zijn successen.

Donderdag 11 april 20.00 uur The Old Oak

Toegang € 5,- / zaal open 19.30 uur / leeftijd 12 jaar 

The Old Oak is de laatste kroeg en verzamelplaats binnen de ooit bloeiende mijnbouwgemeenschap. De laatste drie decennia waren niet mals voor de inwoners. Ook voor de cafébaas TJ Ballantyne zijn het moeilijke tijden. De situatie wordt nog zwaarder wanneer Syrische vluchtelingen onaangekondigd naar het dorp worden overgeplaatst.

Woensdag 17 april 14.30 uur De nog grotere slijmfilm

Toegang gratis /zaal open 14.00 uur/ Alle leeftijden

Slijmcreator Indy (Bibi) moet voor een groot Slijmgala een supertof nieuw slijmrecept verzinnen. Als ze bij het maken stiekem octopussenslijm toevoegt, ontstaan er magische kleuren. Dit is het beste slijm dat ze ooit heef gemaakt! Maar als de jaloerse slijmcreator Benji (Matheu Hinzen) het recept weet te stelen, gaat alles mis. Lukt het Indy om Benji te stoppen en haar slijmfans terug te winnen.

Donderdag 18 april 20.00 uur Wonka

Toegang € 5,- / zaal open 19.30 uur /leeftijd 6 jaar /Engels gesproken/ 116 minuten

Voordat hij de meest beroemde chocoladefabriek opende, droomt een jonge Willy Wonka ervan snoepmaker te worden. Hij trekt op avontuur. Op zijn reis ontmoet hij een gevangen genomen oompa-loompa.

Dinsdag 23 april 20.00 uur lezing Graven in de vuurlinie’. Wat gebeurde er eind september 1944 in Duiven, Groessen en Loo, toen deze dorpen stapsgewijs werden ontruimd? Daarover geeft Karin van Veen op 23 april een lezing met beeldmateriaal. Toegang € 7,50 reserveren via website De Ogtent: Bij voldoende beschikbaarheid nog ticketverkoop aan de deur / zaal open 19.30 uur. Zie voor meer informatie: www.gridvl.nl.

Donderdag 25 april 20.00 uur Het verloren transort

Toegang € 5,- / zaal open 19.30 uur/ leeftijd 12 jaar

In de lente van 1945 strandt een deportatietrein met honderden Joodse gevangen bij een klein Duits dorp dat bezet is door het Rode Leger. De Russische scherpschutter Vera, dorpeling Winnie en de Joods-Nederlandse Simone zijn tot elkaar veroordeeld in een situatie van diep wantrouwen, wanhoop en wraak. Er ontstaat echter een onverwachtse vriendschap tussen de drie vrouwen.