Lars is druk in de keuken
Lars is druk in de keuken Foto:

MDT-coaches organiseren bierproeverij voor ouderen in Duiven

Algemeen

DUIVEN - Waar normaal alle MDT-projecten worden georganiseerd door de enthousiaste leerlingen, waren vorige week de coaches eens een keer aan de beurt. Voor de bewoners van De Liemerije in Duiven organiseerden zij een heuse bierproeverij.

Door Roan Geurts

Onder het genot van een overheerlijk vijf-gangenmenu bereid door MDT-coach Lars, genoot een groep van veertien ouderen van lekkere bijpassende biertjes. Daarbij legde Lars ook nog eens zeer bevlogen uit hóe je zo’n biertje nou echt goed proeft, en waarom het betreffende biertje zo goed bij de gang paste. Dat de ouderen er zin in hadden, staat buiten kijf. Een aantal was namelijk in de middag al aanwezig om Lars te helpen met de voorbereidingen. Zo hebben ze alles klaargezet, en alvast het nodige snijwerk gedaan voor het diner. De eerste gang van het diner bestond uit een goedgevulde wrap, gevolgd door een huisgemaakte courgettesoep. De derde gang was een pasta met garnalen. De laatste twee gangen vormden samen het dessert: een tropisch sorbetijsje en een apple crumble. Als kers op de spreekwoordelijke taart kwamen ook Roel en Robin van De Gouden Herinnering, allang geen onbekenden meer voor HOPE XXL en MDT, langs voor een muzikale omlijsting van de avond. Zij hebben gezellig liedjes voor én met de ouderen gezongen.

Bij HOPE XXL is de verbinding leggen tussen jong en oud een van de speerpunten. Oud-premier Wim Kok zei hier ooit al over: ‘HOPE XXL wil een solide brug slaan tussen jong en oud. Met de ervaring en kennis van toen en het elan van nu samen bouwen aan een meer humane samenleving wereldwijd! Iedereen zou zich daar achter moeten kunnen scharen. Mijn steun hebben ze!’ Deze bierproeverij is daar wederom een mooi voorbeeld van. Ook de jongeren organiseren met enige regelmaat projecten die te maken hebben met het leggen van verbinding tussen jong en oud. Zo hebben MDT’ers van het Liemers College Zonegge dit schooljaar onder andere een bingo georganiseerd voor ouderen, en kerstkaartenactie waarbij zij zelf kerstkaarten hebben gemaakt en deze rondbrachten bij ouderen.

Bij HOPE XXL zal de coalitie tussen jongeren en ouderen altijd hoog in het vaandel blijven staan. Zowel de MDT’ers, de coaches en de ouderen genieten keer op keer van het contact en elkaars verhalen. Het is telkens weer een feestje om deel te nemen aan projecten waarbij dit terugkomt.