Rianne ten Velde: "Uiteraard doe ik mee met de Roefeldag"(Foto: Alie Engelsman)
Rianne ten Velde: "Uiteraard doe ik mee met de Roefeldag"(Foto: Alie Engelsman)

Droom van Rianne ten Velde begon op Roefeldag

Algemeen

DUIVEN - Zo’n 20 jaar geleden roefelde Rianne ten Velde (32) bij kaas- & delicatessenwinkel de Pompernikkel. Sinds augustus 2023 is ze de nieuwe eigenaar van de sfeervolle winkel. “Toen ik, als kind via Roefeldag, een kijkje achter de schermen mocht nemen bij de Pompernikkel wist ik dat ik daar wilde werken.”

Door Alie Engelsman

Tot vorig jaar augustus werkte Rianne als HR-medewerker bij Albron Catering en Horeca in Utrecht. Ze zorgde er voor dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op de juiste plek terecht kwamen. Een leuke kantoorbaan, wel uitdagend, maar niet helemaal de droom van Rianne. “Ik was dan ook blij verrast toen ik vorig jaar werd gebeld. Ik had de toenmalige eigenaar wel gezegd dat ik, als hij zou stoppen, het bedrijf graag over wilde nemen, maar dat was al weer een tijd geleden. Ik heb er na de middelbare school van mijn 16e tot mijn 19e wel gewerkt, maar ik ben verder gaan studeren en kwam als manager bij horecabedrijven als Van de Valk en Planken Wambuis in Ede terecht. Uiteindelijk werd ik HR-manager voor Albron BV. Maar een zaak overnemen als de Pompernikkel was echt mijn droom. En die kwam vorig jaar zomaar uit.” Rianne liep een aantal maanden mee met de vorige eigenaar en stond er vanaf september alleen voor. Dat gaat haar goed af. De zaak aan de Thuvinestraat 39 in Duiven loopt goed. “ik heb altijd al een passie voor lekker eten gehad. Als kind van vier koos ik liever voor carpaccio of zalm dan voor een kinderpizza of frietjes. Bij de Pompernikkel kan ik me uitleven, met heerlijke zelfgebrande noten en zoveel verschillende soorten kazen.”

Of Rianne zonder Roefeldag ook in de Pompernikkel had gestaan durft ze niet te zeggen, maar de Roefeldag heeft zeker een steentje bij gedragen aan haar keuze. “Ik kwam vroeger met mijn moeder wel vaker in de winkel, maar zo’n kijkje in de keuken was helemaal geweldig. We mochten toen zelf noten branden en blokjes kaas snijden en veel proeven natuurlijk. Gewoon heerlijk met mooie producten bezig zijn, dat is toch het allerleukste. Dat vind ik het mooie aan zo’n Roefeldag, dat je kennis maakt met wat er eigenlijk in zo’n bedrijf of winkel gebeurt. Uiteraard doe ik met de Pompernikkel dit jaar mee met Roefeldag. De vorige eigenaar is er een tijd geleden mee gestopt, maar ik pak het graag weer op. Ik vond het zelf altijd fantastisch leuk, dat roefelen, dus gun ik het nu de schoolkinderen ook, om zo’n ervaring te hebben. En wie weet kan ik op den duur ook een kaasboerin in spé opleiden, een opvolger misschien. Maar pas over 30 jaar hoor, want ik ben nog lang niet van plan om er mee te stoppen. Eigenaar van de Pompernikkel is een droom die uitkomt.”

De jaarlijkse Roefeldag in Duiven wordt voor de dertigste keer gehouden op zaterdag 22 juni. Kinderen uit de groepen 5 t/m 8 bezoeken, in groepjes van zes, verschillende bedrijven uit de gemeenten Duiven, Westervoort en enkele uit Zevenaar. De kinderen kunnen zich via de vernieuwde website www.roefeldag-duiven.nl aanmelden. Ook bedrijven die groepjes kinderen willen ontvangen zijn nog van harte welkom en kunnen zich via de website aanmelden.