Het huidige hart (Foto: Sjoerd Geurts)
Het huidige hart (Foto: Sjoerd Geurts)

Nieuw gezicht voor dorpshart Groessen

Algemeen

GROESSEN -Na jaren van overleg en de bouw van de nieuwe woonwijk Onder de Toren, krijgt nu ook het dorpshart van Groessen een nieuw gezicht. Het vergroenen van het Schuttersplein, nu nog een betonnen vlakte, vormt de eerste fase in de plannen. Tijdens een informatieavond op 25 april in het Dorpshuis in Groessen worden de inwoners bijgepraat.

Dorpsraad Groessen tekent voor de organisatie van de bijeenkomst. Tijdens de avond worden de plannen van het vernieuwde dorpshart gepresenteerd. Daarbij is veel aandacht voor groen, met behoud en uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen. Het is de bedoeling om de komende jaren een verbindende dorpskern te realiseren. In de nabije toekomst hoopt de Dorpsraad ook de gebieden rond de Andreaskerk en muziekkoepel aan te pakken. Deze liggen in het verlengde van de eerste fase.

De gemeente Duiven heeft voor de eerste fase subsidie beschikbaar gesteld. Voor de twee andere fasen is de financiering nog niet rond. Dat heeft mede te maken met de onduidelijkheid over de toekomst van de Andreaskerk, die binnenkort te koop wordt gezet.

De op 25 april te presenteren plannen zijn een vervolg op het document dat vorig jaar door de commissie dorpshart is opgeleverd en door de Dorpsraad aan de gemeente is aangeboden. Inwoners van Groessen hebben zich tijdens verschillende activiteiten kunnen uitspreken over de inrichting van hun dorpshart. De resultaten zijn binnen de mogelijkheden meegenomen in de tekeningen die het bedrijf Corvus Infra heeft ontworpen. Jeroen Thomassen van Corvus Infra presenteert de plannen tijdens de informatieavond. Hij gaat vervolgens ook met aanwezigen in gesprek. In het najaar van 2024 beginnen de werkzaamheden. De informatieavond op 25 april begint om 20.00 uur.

Afbeelding