Yvo Geutjes informeert mevrouw Van Diek
Yvo Geutjes informeert mevrouw Van Diek Foto:

Mevrouw Van Diek: ‘Ik hoorde meteen het verschil’

Algemeen

DUIVEN  - Voor het laten aanmeten van nieuwe hoortoestellen hoef je niet meer van huis. Yvo Geutjes van Geutjes Horen komt bij de mensen thuis. Het aanmeten en de controle kunnen gewoon thuis gebeuren. Mevrouw Van Diek uit Duiven is erg blij met deze mogelijkheid: “Het scheelt mijn dochter ook tijd dat ze niet met me mee hoeft.”

Door Karin van der Velden

De hoortoestellen van mevrouw Van Diek waren aan vervanging toe. Dochter Francien zag op Facebook voorbij komen dat Yvo van Geutjes Horen bij mensen aan huis komt om hoorapparaten aan te meten. Ze maakte meteen een afspraak. 
Mevrouw Van Diek ziet heel veel voordelen: “Yvo had allerlei apparatuur bij zich, dat is niet anders dan bij een bezoek aan een audicienwinkel. Ik heb allerlei testen moeten doen, ook dat is niet anders. Als je in je eigen omgeving zit, ben je wel veel meer ontspannen. Je luistert beter en maakt meer mee van wat er allemaal gebeurt.”

Wat ook een groot voordeel is, is dat je de geluiden in je eigen huis heel goed kent. Als je slechter gaat horen, heb je niet meteen in de gaten dat je die mist, maar je herkent ze meteen als je wel weer goed kunt horen. Dat bevestigt mevrouw Van Diek: “Ik hoorde meteen het verschil. De televisie kon ook meteen een stuk zachter.” Yvo vult aan: “Als het nodig is, kunnen we de tv via de hoortoestellen laten lopen, maar dat was bij mevrouw Van Diek nog niet nodig.”
Nadat hij dertig jaar in de hoorbranche werkte, begon Yvo een jaar geleden met het concept: ‘Uw hoorzorg aan huis’. “Voor mij is het ook prettig werken. Er komen geen andere klanten tussendoor, dus ik kan rustig de tijd nemen. Als mensen bellen, ben ik degene die opneemt. Dat wordt ook als prettig ervaren.”
De eerste afspraak is een intakegesprek, Yvo bespreekt wel type hoortoestel bij iemand past en maakt een afdrukje van de oren als er oorstukjes nodig zijn: “Het assortiment is breed en van diverse prijsklassen. Het verschil zit in de techniek. Hoortoestellen die technisch heel erg geavanceerd zijn, worden helaas niet vergoed. Die zijn ook niet altijd nodig. Welk type geschikt is, hangt af van de activiteiten die iemand onderneemt en wat een klant belangrijk vindt.”
Yvo komt een tweede keer om de hoortoestellen aan te meten en in te stellen. Het derde bezoek is een controle: “Zit het gehoorapparaat comfortabel, hoort de klant nu goed en is de tv op normaal volume goed hoorbaar. Na de laatste controle, regel ik ook de vergoeding bij de zorgverzekeraar voor de klant. “Iemand die zelf met de taxi naar een audicienswinkel gaat of met de kinderen laat rijden, is zo een dagdeel kwijt. Helemaal jammer als ik voor onderhoud of bij een kleine storing maar tien minuten nodig heb. De thuiszorg weet mij tegenwoordig ook al te vinden. Zij hebben het vertrouwen dat het goed geregeld wordt en dan wordt de kinderen echt zorg uit handen genomen.”
Mevrouw Van Diek kan Geutjes Horen echt aanraden: “Ik ben helemaal tevreden en heb ook al tegen andere mensen gezegd dat ze het beste Yvo kunnen bellen als ze gehoorapparaten nodig hebben.”
Twijfelt u over uw gehoor, neem dan contact op met Geutjes Horen voor een vrijblijvende hoortest.

www.geutjeshoren.nl
info@geutjeshoren.nl
Tel: 06-30711153