Raymond van Heumen, Janneke Borghans en Mayra Lamping
Raymond van Heumen, Janneke Borghans en Mayra Lamping

Cranio in de Regio: een bijzondere ervaring gedeeld door een dorpsgenoot

Algemeen

WESTERVOORT/DUIVEN - “Mijn zoon van 15 heeft sinds groep 3 aanhoudende buikpijn. Hij heeft door de jaren heen veel onderzoeken en behandelingen gehad bij verschillende artsen en therapeuten, met soms kortstondige resultaten.

In groep 5 bleek hij gevoelig voor sfeer en drukte. Het had de schijn van ‘schoolziek’, maar hij had daar juist het naar zijn zin en haalde goede resultaten. Hij leek onverklaarbaar veel stress te ervaren. Een kinderoefentherapie bood uitkomst, maar pijnvrij werd hij niet. Op de middelbare school namen de klachten toe, waardoor hij het merendeel van de lessen mistte. Onze zorgen groeiden.
Vorig jaar werd ik door een vriendin op Craniosacraaltherapie gewezen. Behandelingen die spanningen in het lijf opsporen en helpen af te voeren. Alle reden om zo’n therapeut in te schakelen.
Hij kon zich tijdens de eerste behandelingen lastig ontspannen. Bij de derde behandeling gebeurde er echter iets opmerkelijks. Mijn zoon beschermde aldoor zijn halsgebied. Therapeute Mayra behandelde zacht zijn nek en buik gelijkertijd. Dit bracht een heftige emotioneel-lichamelijke reactie teweeg. Er werd gevraagd naar een mogelijke oorzaak daarvan. Een lampje ging branden. Tijdens de bevalling zat de navelstreng meermaals om zijn nek gewikkeld. De bevalling was daardoor precair. Deze connectie was voor Mayra ook duidelijk te voelen in zijn lichaam. Niemand anders had daar ooit specifiek naar gekeken. Mijn zoon heeft daar weliswaar geen herinnering aan, maar zijn lichaam wel! Vele puzzelstukjes vielen vervolgens op z’n plaats en zullen met Cranio voorzeker vruchten afwerpen.”

Neem voor meer informatie contact op met één van de Craniotherapeuten:
Janneke Borghans:
www.jannekeborghans.nl,
Raymond van Heumen:
www.craniosacraaltherapieduiven.nl,
Mayra Lamping:
www.craniolamping.nl