Koen en Famke (hoogzwanger) aan het helpen met Koningsdag
Koen en Famke (hoogzwanger) aan het helpen met Koningsdag Foto: Fotograaf De Woerd

Organisatie Koningsdag De Woerd positief geschrokken van afval

Algemeen

DUIVEN - Tijdens Koningsdag is er al bijna 30 jaar een gezellige samenkomst van inwoners en mensen buiten Duiven op het Theo Kok veld. Tijdens de livemuziek, dit jaar nog verzorgd door Duo Jersey, wordt er door de volwassenen gezellig bijgepraat, geproost en gefeest. Dank zij het vele vertier voor de jeugd met onder andere glitter tattoos, springkussens, draaimolen en een rondgang met paard en wagen, kunnen ook zij zich kostelijk vermaken. 

Het bestuur van Buurtvereniging De Woerd kan met een tevreden gevoel terugkijken op een geslaagde dag. Het weer zat mee en de vele aanwezigen waren goed gezind. Mede dankzij de inzet van de vele vrijwilligers die ook hun Koningsdag (deels) opofferen voor het grotere geheel, de medewerking van de gemeente Duiven in het bijzonder de medewerkers van de gemeentewerf en de sponsoren die de buurtvereniging en het Koningsdagfeest op De Woerd een warm hart toe dragen.
Nieuw dit jaar was de “milieustraat” waarbij afval gescheiden werd ingezameld. Het grote speerpunt was dit jaar dat de plastic bekers apart ingezameld moesten worden om deze te kunnen recyclen. Tijdens het afbouwen van de festiviteiten is het bestuur positief geschrokken over het geweldige resultaat van het afval dat is ingezameld. De inzet van leerlingen van het Candea College voor de maatschappelijke stage en de in samenwerking met IJsbaan Duiven, speciaal ontworpen “beker-containers” hebben zéér zichtbaar bijgedragen aan het recyclen én het afvalvolume van de plasticbekers. “Natuurlijk moeten wij ook de bezoekers enorm bedanken voor het meewerken hieraan. De bekers werden tijdens Koningsdag niet op de grond gegooid, maar netjes opgestapeld op de vele aanwezige hangtafels. Wanneer de bekers nog niet werden opgehaald, werden ze keurig meegenomen richting de bar en gedeponeerd in de beker-containers. Met trots en dankbaarheid kunnen we zeggen dat Koningsdag 2024 voor Buurtvereniging De Woerd, de bezoekers én het milieu geslaagd is!”

Schutterij Onderling Genoegen brengt jaarlijks serenade
Jaarlijks spelen door buurtbewoner Frank: Il Silenzio
Schutterij Onderling Genoegen brengt jaarlijks serenade
Koning schutterij OG + vendeliers openen traditiegetrouw het frituur op Koningsdag