Logo duiven-post.nl


Spelregels voor terrassen op Remigiusplein

Horecaondernemers op het Remigiusplein in Duiven moeten de inrichting van hun terras voortaan voorleggen aan een 'kwaliteitsteam'. Dit staat in de 'spelregels' die de gemeente heeft vastgesteld.

Het kwaliteitsteam bestaat uit een vertegenwoordiger van de welstandscommissie en de ontwerper van het centrumplan. Ze moeten zorgen voor "een samenhangend en kwalitatief hoogstaand beeld".

De verplichting voor ondernemers om samen te werken met het team wordt geregeld via terrasvergunningen. Deze worden in eerste instantie voor één jaar uitgegeven. Daarna vindt een evaluatie plaats en kunnen de regels eventueel aangepast worden.

De gemeente heeft ook de verdeling van de terrasruimte op het plein gereguleerd. Hier is de nodige discussie aan voorafgegaan, met name omdat de ondernemers op de hoeken (brasserie 'Een mooie dag' en Turks restaurant Saray) relatief weinig ruimte hebben gekregen.

In de regels staat verder onder meer dat de terrassen 's nachts om één uur dicht moeten en dat het gebruik van heaters wél en het ten gehore brengen van muziek niet is toegestaan. Indien nodig wordt er gehandhaafd, zo kondigt de gemeente aan.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox