Logo duiven-post.nl


In voetsporen van pa

Tom Vos (30) trad maandag in de voetsporen van zijn vader Theo. Pa Vos was in 2004 koning van Schutterij Onderling Genoegen en Tom is dat sinds maandag. Hij won het koningsschieten van… zijn vader! Die deed mee omdat zich verder niemand had aangemeld. Na het 78e schot ging het laatste deel van de houten vogel naar beneden en was de strijd beslist in het voordeel van Tom. Hij koos zijn vriendin Charlaine Schoot tot koningin. Bram Beumer (12) is de nieuwe jeugdkoning van Onderling Genoegen.

De geschiedschrijving van Onderling Genoegen vermeldt niet eerder in het inmiddels 121-jarig bestaan van de schutterij een strijd om het koningschap tussen een vader en zoon. Het was dus een bijzondere editie van het koningsschieten maandagmiddag. Koning Tom Vos is de opvolger van Walter Kersten.

Het koningsschieten mag niet verloren gaan, vindt Tom Vos, en daarom meldde hij zich aan. Lange tijd echter bleef hij de enige kandidaat. Totdat vader Theo Vos zich ook inschreef. Tom: "Mijn vader had vooraf gezegd: als jij de enige kandidaat blijft, schiet ik mee. Hij vindt net als ik dat het wel een wedstrijd moet zijn."

Hoewel hij het zijn zoon van harte gunde, gaf Theo Vos (zelf koning in 2004) het niet cadeau. Sterker nog: naarmate de strijd vorderde, leek het erop alsof ook senior puur voor de winst bezig was. Tom: "Ik heb er inderdaad voor moeten knokken en dat is alleen maar leuk."

Onder een stralende zon en grote publieke belangstelling was het 78e schot beslissend. Een schot met gevolgen ook, want van een schutterskoning wordt het nodige verwacht. Koning Tom ziet er niet tegenop. "Alleen maar leuke dingen. Met koningin Charlaine aan mijn zijde, gaat dat helemaal goed komen."

Resultaten prijsschieten Onderling Genoegen: 1e prijs, kop vogel: Jeroen Vos (broer van koning Tom Vos), 2e prijs, staart vogel: Rob Verhaaf, 3e prijs, rechtervleugel: Wilco van Brandenburg.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox