Logo duiven-post.nl


De jubilarissen met hun partners, burgermeester Rik de Lange en het nieuwe koningspaar van OG.
De jubilarissen met hun partners, burgermeester Rik de Lange en het nieuwe koningspaar van OG.

Onderling Genoegen huldigt trouwe leden

Een van de doelen van de Duivense Schutterij Onderling Genoegen is het in stand houden van tradities en gebruiken. Daartoe behoort ook de goede gewoonte om jubilarissen te huldigen. Tijdens de traditionele schuttersavond op 29 augustus was het weer zover.

Als je veel leden hebt (Onderling Genoegen telt er ongeveer 900) heb je over het algemeen ook veel jubilarissen. Dit jaar waren het er om precies te zijn tien. Exclusief de hoge, federatieve onderscheiding voor vendelcommandant Rudi Peer. Hij mocht die in ontvangst nemen omdat hij 40 jaar functionaris is bij Onderling Genoegen, een vereniging die staat voor 'betrokkenheid, respect en sociale verbondenheid'.

Het grootste applaus was voor Theo Vos, die dit jaar 60 jaar lid is van de schutterij. Hij wordt op respectabele afstand gevolgd door vier leden die een halve eeuw lid zijn: Antoon Elshof, Bertus Kampes, Marius van Boekel en Nol Bisseling. Daarachter een vijftal leden dat Onderling Genoegen inmiddels 40 jaar trouw is: Rob Nijland, Theo Berntzen, Wim Kersten, Bennie Janssen en Jan Hoppenreijs.

Tijdens de schuttersavond traden de oud-bestuursleden Mart Vermeulen en Reinhold Kelderman toe tot de schuttersraad. Ook Johan Tilleman werd in het zonnetje gezet. Hij nam eerder dit jaar, na bijna 20 jaar, afscheid als commandant van het Lee Enfields Korps. Als dank kreeg Johan Tilleman een bronzen beeldje.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox