Logo duiven-post.nl


De Nederlandse turntop in Duiven. V.l.n.r.: Elze Geurts, Lieke Wevers, Tisha Volleman, Eythora Thorsdottir en Sanne Wevers. (Foto René Nijhuis Fotografie).
De Nederlandse turntop in Duiven. V.l.n.r.: Elze Geurts, Lieke Wevers, Tisha Volleman, Eythora Thorsdottir en Sanne Wevers. (Foto René Nijhuis Fotografie).

'Een evenement om nooit te vergeten'

Zelfs een cameraploeg van NOS Studio Sport was ervoor naar Duiven gekomen. Voor de Dutch Gymnastics, een internationale selectiewedstrijd voor het WK turnen volgende maand in Montreal. Met onder de deelnemers de complete Nederlandse top, inclusief Olympisch kampioene Sanne Wevers. De Duivense gymnastiekvereniging Thuve organiseerde de wedstrijd en deed dat vlekkeloos. Van alle kanten waren er lovende woorden.

"Dit was echt een evenement om nooit meer te vergeten." De woorden komen recht uit het hart van Bart Jong, wedstrijdcoördinator van de Dutch Gymnastics en oud-bestuurslid van Thuve. Hij stond aan het hoofd van een achtkoppig organisatiecomité, dat afgelopen weekend werd ondersteund door nog eens ruim 40 vrijwilligers, allemaal leden van Thuve of in ieder geval nauw betrokken bij de vereniging.

Bart: "Voor Thuve was dit het summum, een hoger niveau kan niet. En het dan zo neerzetten. Echt iedereen was positief: de deelnemers, de coaches, de mensen van de bond, de persvertegenwoordigers, iedereen. Ook het publiek was fantastisch, zó enthousiast. Dat maakte het tot een happening."

Leuk voor de gemeente Duiven was dat sportcentrum Triominos uitstekend geschikt bleek voor een grote wedstrijd als deze. Beperkingen waren er alleen als het ging om het aantal toeschouwers. Bart Jong: "De vaste tribune heeft een capaciteit van 458 plaatsen. Dat aantal hadden we met een extra tribune opgekrikt naar 805 en we hadden zeker nóg een extra tribune kunnen vullen. Maar daar was geen ruimte voor. Er moet nog wel geturnd kunnen worden."

Namens Thuve laat Bart Jong weten dat de vereniging wedstrijden zal blijven organiseren. Mogelijk dat er in de toekomst nog eens een 'grote' wedstrijd aan Thuve wordt toegekend. Bart: "Dat gaan we zien. Dit was al heel bijzonder. Normaliter worden dit soort internationale wedstrijden gehouden in de topsportcentra in Hoofddorp, Heerenveen of Amsterdam. Het leuke van zo'n wedstrijd in Duiven is dat ook mensen uit deze regio een keer de kans hadden de wereldtop van dichtbij in actie te zien."

Voor Bart Jong was het na zestien jaar zijn laatste kunstje voor Thuve. Hij woont sinds kort in Winterswijk en dat maakt het lastig dingen voor zijn 'cluppie' te blijven doen. Voor de turnsport gaat Jong niet verloren. Hij is als wedstrijdleider en presentator toegevoegd aan de werkgroep Wedstrijdzaken van de gymnastiekbond KNGU.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox