Logo duiven-post.nl


Annelies de Vries (rechts) en Martine Schaap organiseren de reünie van de Thuvineschool.
Annelies de Vries (rechts) en Martine Schaap organiseren de reünie van de Thuvineschool.

Reünie Thuvineschool 50 jaar na opening

De Thuvineschool in Duiven bestaat sinds 2008 niet meer, maar veel oud-leerlingen en oud-leerkrachten bewaren goede herinneringen aan de voormalige openbare basisschool. De school opende in 1967 haar deuren en zou dit jaar dus 50 jaar hebben bestaan. Twee zussen en tevens oud-leerlingen, Annelies en Martine Schaap, organiseren een reünie. Op vrijdag 27 oktober in cultureel centrum De Ogtent.

Dat juist twee zussen Schaap het initiatief nemen voor een reünie is niet zo vreemd. Het Duivense gezin Schaap hád wat met de Thuvineschool. Vader Stef Schaap was er jarenlang directeur, moeder Schaap stond er voor de klas en hun dochters Annelies en Martine zaten er op de school.

Annelies: "Ik heb zowel bij mijn vader als moeder in de klas gezeten. Met mijn vader en mijn zus ben ik ook nog op kamp geweest. De groepen 7 en 8 gingen samen op kamp in die tijd. Het was bijzonder, maar toch ook gewoon. Onze vader en moeder werkten op de school. Voor ons was dat normaal."

In 2008 hield het op voor de Thuvineschool. Er werd nog een reünie gehouden en vervolgens ging het gebouw aan de Fuutstraat tegen de vlakte. Zorgcentrum Droostaete kwam ervoor in de plaats en de herinneringen aan de Thuvineschool verwaterden. Totdat Annelies Schaap (41, tegenwoordig Annelies de Vries-Schaap) min of meer bij toeval de oprichtingsdatum van de school voorbij zag komen: 13 november 1967.

Annelies: "Ik had gelijk zoiets van: het zou leuk zijn om nog eens een reünie te houden. Voor mij is het wat lastig organiseren omdat ik tegenwoordig in Dronten woon, maar toen mijn zus Martine, die nog wel in Duiven woont, mee wilde helpen, hebben we besloten het samen op te pakken."

De dames maakten een poster en gaven via social media ruchtbaarheid aan de reünie. Binnen de kortste keren waren er bijna 40 aanmeldingen. Annelies: "Toen we begonnen, gingen we uit van zo'n 50 oud-leerlingen en oud-leerkrachten. Nu we al heel snel op 40 zitten, verwachten we natuurlijk nog iets hoger uit te komen. Ik denk dat er heel veel Duivenaren en oud-Duivenaren zijn met goede herinneringen aan de school. Ik hoop dat het lukt met ze in contact te komen en dat ze er ook voor voelen. Want zeker bij een reünie geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd."

De reünie van de voormalige Thuvineschool is op vrijdag 27 oktober van 19.00 tot 22.00 uur in De Ogtent in Duiven. De kosten zijn 5 euro per persoon inclusief twee consumptiemuntjes. Aanmelden via thuvineschool50jaar@gmail.com.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox