Logo duiven-post.nl


Schoolkinderen klimmen naar veilige hoogte

Met een wedstrijdje klimmen tegen een klimwand hebben ruim vijftig kinderen van de Bernadetteschool in Loo en basisschool 't Scathe in Pannerden vrijdag 22 september het startsein gegeven voor het dijkverbeteringsproject Pannerden-Loo.

Op de zijkanten de klimwand stonden waterstanden aangegeven, zodat de leerlingen van groep 7 en 8 van beide scholen als het ware naar een veilige plek klommen. Het waterschap vindt het belangrijk dat zij zich realiseren dat we in een delta leven en dat er dus continu moet worden gewerkt aan de bescherming tegen het water. De klassen hadden eerder al klimaatles gekregen. Er volgt nog een excursie naar het Watermuseum in Arnhem.

De dijkverbetering bij Loo en Pannerden is het eerste project dat het Waterschap Rijn en IJssel vanuit het Deltaprogramma Waterveiligheid uitvoert. In heel Nederland moet zo'n 1100 kilometer versterkt worden. In Loo en Pannerden gaat het om stukjes van 250 meter, die nog niet aan de normen voldoen. Het startsein was in de Middelwaard in de uiterwaarden bij Loo.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox