Logo duiven-post.nl


Janneke Bos greep Burendag aan om een buurtbarbecue te organiseren.
Janneke Bos greep Burendag aan om een buurtbarbecue te organiseren.

Janneke Bos kent haar buren nu veel beter

Janneke Bos (67) verhuisde een kleine twee jaar geleden van Emmen naar Duiven. Om haar buren (beter) te leren kennen, hield ze op Burendag een barbecue voor de buurt.

Ze is oppasmoeder voor de twee kinderen van haar dochter. Het gezin woont in Duiven en het was iedere keer een behoorlijke onderneming: helemaal vanuit Emmen op en neer. Vanaf het moment, twee jaar geleden, dat ze stopte met werken, smeedde Janneke Bos plannen om naar Duiven te verhuizen. "Mijn huis in Emmen was ik zo kwijt. Daarna heb ik een tijd in een chaletje op recreatiepark De Veerstal in Lathum gewoond, totdat ik een seniorenwoning kon kopen aan de Van Eyckstraat in Duiven. Daar woon ik nu met plezier."

Burendag greep Janneke Bos aan om een buurtbarbecue te organiseren. De gemeente gaf toestemming voor het afsluiten van de straat, ze deed uitnodigingen in de brievenbussen van buurtbewoners, zette een springkussen neer voor de kinderen, en wachtte af. En het werd gezellig. Janneke: "Er zijn 22 volwassenen geweest en in hun kielzog een hele rits kinderen. Pas om half elf hebben we het feestje beëindigd omdat het kil werd buiten. Veel later dan de bedoeling was."

Haar buren kent ze nu beter en twee buurtbewoners hebben al aangekondigd volgend jaar op Burendag een activiteit te organiseren. Janneke: "Leuk toch?"

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox