Logo duiven-post.nl


Achter: Jansen of Lorkeers (l) en Loes ten Buuren. Voor: Els Burgmeijer (l) en Steffie Moonen.
Achter: Jansen of Lorkeers (l) en Loes ten Buuren. Voor: Els Burgmeijer (l) en Steffie Moonen.

Drie specialisaties onder één dak in nieuw kindercentrum

In het pand van de voormalige basisschool De Timp aan de Walcherenstraat 5 in Duiven opende wethouder Ineke Knuiman vorige week Kinderzorgcentrum Het Plein. Aan het centrum zijn twee kinderfysiotherapeuten, een kinderdiëtist en een orthopedagoog verbonden.

Het Plein biedt ouders ondersteuning bij motorische problemen van hun kind, opvoedkundige vraagstukken, voedingskwesties en, in samenwerking met logopediepraktijk de Eltense Hof, spraak/taalproblemen. Een laagdrempelige voorziening met meerdere specialisaties onder één dak. Loes ten Buuren, één van de fysiotherapeuten: "Samenwerking kan bij behandeling heel effectief zijn en voor ouders is het prettig als ze op één adres terechtkunnen."

In het oude schoolgebouw heeft Kinderzorgcentrum Het Plein de beschikking over drie spreekkamers, een oefenzaal, een speelruimte en een wachtkamer. Loes ten Buuren: "Vooral met de oefenzaal van ruim 80 vierkante meter zijn we heel blij. Daarmee kunnen we letterlijk alle kanten op."

In november start Het Plein met een inloopspreekuur. Iedere eerste dinsdag van de maand van 16.15 tot 16.45 uur. Tijdens het spreekuur kunnen ouders duidelijkheid krijgen over of ze met het probleem van hun kind aan het juiste adres zijn. Ook zijn er plannen om eetteams te beginnen voor zuigelingen en andere (jonge) kinderen. Meer info: www.kindercentrumhetplein.nl.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox