Logo duiven-post.nl


Diamanten paar Peters geeft zelfstandigheid niet op

Eef Peters is 92 en zijn vrouw Truus Peters-Kersten 90. Vorige week waren ze 60 jaar getrouwd. Het echtpaar woont nog steeds zelfstandig. Met hulp van de kinderen hopen ze die situatie in stand te kunnen houden.

Met een brunch met kinderen, kleinkinderen en familie werd bij het diamanten huwelijksfeest stilgestaan. En natuurlijk kwam de burgemeester het echtpaar feliciteren. Dochter Ingrid: "Mijn ouders zagen er behoorlijk tegenop, maar toen het zover was hebben ze ervan genoten."

Eef Peters komt uit Babberich, Truus Peters-Kersten is een echte 'Duuvense'. Haar ouders hadden een slagerij aan de Woerdstraat. Zelf zong ze 40 jaar in het koor van de Remigiuskerk. Kort na hun trouwen liet het echtpaar een huis bouwen aan de Van Hout- straat. Daar wonen ze nog steeds. De vijf kinderen groeiden er op en komen er nog regelmatig, net als de zeven kleinkinderen. Ingrid: "Ik waai regelmatig aan. Even kijken hoe het gaat en de zware boodschappen doen. Eén van mijn broers helpt bij het onderhoud van de tuin."

Eef Peters werkte jarenlang bij een onderzoekscentrum van Unilever in Duiven. Toen dat in de jaren tachtig werd gesloten, ging hij vervroegd met pensioen en kreeg hij meer tijd voor het voetbal, zijn grote liefde, met name Babberich. Met zijn driewieler gaat hij regelmatig naar het veld van Groessen om één van zijn kleinzoons te zien spelen.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox