Michael van den Broeck (46), afkomstig uit Loo, studeerde af op het instrument Euphonium aan het conservatorium in Enschede.
Michael van den Broeck (46), afkomstig uit Loo, studeerde af op het instrument Euphonium aan het conservatorium in Enschede.

Nieuwe dirigent harmonieorkest

Michael van den Broeck is de nieuwe dirigent van de Liemers Harmonie Duiven. Sinds november dirigeert hij zowel het harmonieorkest als het jeugdorkest De Notenknallers.

Michael was al langer betrokken bij het jeugdorkest en de individuele muzieklessen van Liemers Harmonie. Het eerste grote optreden samen met Van den Broeck is Dijkhuizen in Harmony op zondag 11 maart.

Michael van den Broeck (46), afkomstig uit Loo, studeerde af op het instrument Euphonium aan het conservatorium in Enschede en volgde gelijktijdig dirigeerlessen. Sindsdien is hij onder andere werkzaam als dirigent bij Excelsior Loo en harmonie St. Caecilia Herwen. Daarnaast geeft hij muzieklessen bij verschillende verenigingen en aan privéleerlingen. Van den Broeck is dus fulltime bezig met het maken en overbrengen van muziek.

Met de nieuwe dirigent wil het harmonieorkest zich nog meer richten op concertwerken en optredens. Belangrijk is daarbij de beleving van het orkest en van de toeschouwers. "De tijd van alleen marcheren op straat is voorbij," aldus secretaris Bart Kersten. "De focus van onze optredens ligt al lang niet meer bij alleen marsen spelen, maar bij mooie concertwerken en herkenbare pop- of musicalnummers. Dat willen we de komende jaren meer laten zien." Met deze nieuwe dirigent verbetert Liemers Harmonie Duiven de kwaliteit en behoud men de gezelligheid, ongedwongen sfeer en het enthousiasme.

Het harmonieorkest kan ook nieuwe leden gebruiken. Vooral op klarinet is nog ruimte voor ervaren muzikanten. Het orkest repeteert op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in 't Muziekhuus aan de Visserlaan 39 in Duiven.

Meer berichten