Twee weken geleden werd de dubbelwandige hal, twee binnensportvelden groot, geplaatst en inmiddels wordt er volop gebruik van gemaakt.
Twee weken geleden werd de dubbelwandige hal, twee binnensportvelden groot, geplaatst en inmiddels wordt er volop gebruik van gemaakt.

Meer ruimte voor de binnensport

Veel mensen hebben hem waarschijnlijk al zien staan: de blaashal op het complex van hockeyvereniging Westerduiven aan de Westsingel in Duiven. Een binnensportaccommodatie die ten dienste staat van alle Duivense sportverenigingen.

Het plan was simpel: een nieuw sportcentrum in plaats van een gedateerde sporthal. Dus ging Triominos open en sloot De Spelleward haar deuren. Vervolgens bleek in de praktijk dat Triominos onvoldoende ruimte bood voor de gezamenlijke vraag van de Duivense sportverenigingen. Er volgden gesprekken met de gemeente en bekeken werd of de gymzaal van het Candea College kon worden uitgebreid. Het ketste af omdat de verenigingen de investering die van ze werd gevraagd onverantwoord vonden.

Goede raad was duur, maar zoals vaak als de nood hoog is, was de redding nabij. De reddingsboei werd geworpen door Westerduiven. Bestuursleden van de club woonden een informatieavond bij van de hockeybond over blaashallen als oplossing voor een tekort aan binnensportruimte. Met de opgedane kennis ging het Westerduivenbestuur opnieuw in gesprek met de gemeente. Een lang verhaal kort: er werd een stichting opgericht (Stichting Binnensportaccommodatie Horsterpark) die zich ging bezighouden met het daadwerkelijk realiseren van een blaashal.

De investering van 350.000 euro kwam rond. De gemeente kende een subsidie toe van tweederde van dat bedrag, leden van Westerduiven participeerden voor 30.000 euro in het project en de rest werd met garanties van het Waarborgfonds Sport en de gemeente geleend bij de bank.

Twee weken geleden werd de dubbelwandige hal, twee binnensportvelden groot, geplaatst en inmiddels wordt er volop gebruik van gemaakt. Westerduiven huurt vijf avonden in de week één veld en het andere veld wordt afwisselend gebruikt door korfbalvereniging Duko, de handbalclubs Duiven en Groessen en voetbalvereniging DVV. In maart verdwijnt de blaashal en is het halve veld waarop de hal is geplaatst weer beschikbaar voor veldhockey.

Volgens voorzitter Joris van Wijk van Westerduiven is er sprake van een oplossing op maat. "We hadden echt een probleem in de wintermaanden. Wij als Westerduiven omdat iedere hockeyclub in de winter de zaal in gaat, maar ook de totale binnensport in Duiven. Dit is de ideale oplossing. In de periode oktober tot maart hebben we voortaan ieder jaar de beschikking over deze extra capaciteit." Volgens Van Wijk is een rendabele exploitatie zonder meer mogelijk. "We hebben bewust voor een blaashal met twee velden gekozen. Relatief niet heel veel duurder dan een hal met één veld en je verdubbelt gelijk je verdiencapaciteit."

Meer berichten

Shopbox