Foto: top2000 fotograaf

Popkoor Repeat wederom winnaar korenfestival

Het Duivense popkoor Repeat stond afgelopen zaterdag 16 december in het Luxor theater in Arnhem tijdens de vijfde editie van het TOP2000 popkoren contest. Twaalf koren streden daar om de felbegeerde bokaal.

Alle twaalf de koren lieten zowel in de stationshal van Arnhem CS én in het Luxor theater hun eigen versies van top2000 nummers zien en horen aan alle toegestroomde muziekliefhebbers. Popkoor Repeat maakte grote indruk met hun eigen versie van Omarm me van Blof, waarbij de jury een traan moest wegpinken. Ook Freedom van George Michael was een groot succes. Met een prachtige solo van Frank Bod en een héél Luxor dat mee mocht zingen in de refreinen bezorgde popkoor Repeat vele toeschouwers kippenvel.

Repeat staat onder leiding van dirigente Juliette Dumoré en regisseur Richard Sprokkereef. Evenals tijdens hun eigen theatervoorstellingen werd Repeat tijdens het contest ondersteund door hun eigen live band. Pianist Paul Mcque, gitarist Edwin van Wijk, bassist Peter Vruggink en drummer Bjorn Jansen waren in topvorm waardoor de minimaal vijfstemmige koorzang optimaal tot z'n recht kwam. Met deze winst bij TOP2000 is Repeat tweemaal winnaar van een korenfestival in slechts 6 weken tijd. 4 november jongstleden won het koor namelijk in de eerste klasse grote groepen op het Balk TOPfestival in Rotterdam.

Meer berichten