Foto: Karin Welhuis

De zee en de kunst

Op zondag 14 januari 2018 om 14.30 uur open Kunstkring Het Gelders Eiland, in aanwezigheid van de kunstenaars, een nieuwe expositie. Er is keramiek te zien van Karin Welhuis en schilderijen van Veronica Molenkamp, werk met een sterk nautische inslag.

Karin Welhuis heeft de opleiding aan de Kunstacademie in Utrecht gevolgd is en vervolgens vijftien jaar werkzaam geweest op de kostuumafdeling van de Nederlandse Opera. Van de één op de andere dag nam zij de beslissing om het roer om te gooien en sinds begin 2008 is zij werkzaam als keramisch vormgever. De natuur is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Haar werk kenmerkt zich door stoere, monumentale vormen en mathematische herhalingen. Alle objecten hebben een grote aantrekkingskracht en zijn bijzonder tactiel. Artis natura magistra: de natuur is de leermeesteres van de kunst. Karin Welhuis is lid van de Nederlandse Vakgroep Keramisten.

Veronica Molenkamp werkt bijna uitsluitend in olieverf. Zij wordt in haart schilderwerk vooral geïnspireerd door de natuur zoals zij die ervaart tijdens de vele wandelingen langs de zee en in de duinen. Zij probeert de indrukken al schilderend te vangen in kleur en lijn en te herscheppen in lyrische composities. De zee, nooit hetzelfde en altijd in beweging, duinlandschappen met paden en hellingen, dansende vlinders, mooie vormen van oesters en mosselen gevonden langs de zee, het zijn steeds terugkerende thema’s in haar schilderijen.

Bij de opening is muziek, verzorgd door Marianne Ratajski, piano en klarinettist René Koller met werk van onder andere Schumann en Poulenc.

De expositie is te zien op zondag 14, 21, 28 januari en 4 februari 2018 van 14 tot 17.00 uur.Vrij entree.

U vindt de kerk aan de Kerkweg 26, 6913 AK Aerdt

Meer informatie: www.kunstkringhge.nl

Meer berichten

Shopbox