De Prutsers vierden hun overwinning uitbundig. (Foto Walter Verwaal Fotic)
De Prutsers vierden hun overwinning uitbundig. (Foto Walter Verwaal Fotic)

'Prutsers van de Week' winnaar curlingcompetitie

Het was enorm gezellig de afgelopen weken en regelmatig deden de 'Prutsers van de Week' op wedstrijdavonden het licht uit in het horecapaviljoen van de GABA-ijsbaan. Maar zaterdagavond wonnen ze verrassend genoeg wel de prestigieuze curlingcompetitie.

De 'prutsers' zijn spelers van het Heren A-veteranenteam van hockeyvereniging Westerduiven. Als één van de heren zich op het laatste moment in de groepsapp afmeldt voor de training op donderdag, krijgt hij een tegeltje met de tekst: 'Prutser van de Week'. Zo was de naam van het curlingteam er al snel.

Presteren stond niet voorop. Sterker nog: het was totaal onbelangrijk. Misschien was dat uiteindelijk zelfs wel de sleutel tot het onverwachte succes. 'Prutser' Julian Sneller: "Van zenuwen hadden wij geen last, ook niet in de finale. Het gaat natuurlijk nergens over. Ja, om gezelligheid."

Het winnende team bestond naast Julian Sneller uit Jeroen Schijvens, Richard Overeem, Gerard Regtering, Ernst Bannink en Peter de Haan. Mannen die beter kunnen hockeyen dan curling spelen, met uitzondering van Jeroen Schijvens. Julian: "Jeroen is er heel goed in, de andere vijf heel slecht. Maar door Jeroen steeds als laatste te laten gooien, wonnen we iedere keer. Spelen naar je mogelijkheden heet dat."

Aan de curlingcompetitie namen deze editie het recordaantal van 120 teams deel.

Meer berichten

Shopbox