Het nieuwe Roefelcomité Duiven. De Roefeldag is op zaterdag 23 juni.
Het nieuwe Roefelcomité Duiven. De Roefeldag is op zaterdag 23 juni.

Roefelcomité hengelt nieuwe mensen binnen

De Roefeldag in Duiven is met 1.000 deelnemende kinderen en zo'n 120 bedrijven de grootste van Nederland in zijn soort. De continuïteit staat of valt met de bezetting van het organiserende Roefelcomité, dat de afgelopen maanden een aantal nieuwkomers heeft kunnen verwelkomen.

De nieuwe leden van het Roefelcomité zijn Danielle Evers, Martine Willemsen en Esmeralda Binnendijk. Volgens voorzitter Gerard van Ham mensen 'met specifieke kennis'. Gerard: "En dat is precies wat we nodig hebben. De Roefeldag is een complexe organisatie. Je bent tien maanden aan het regelen en plannen, en dan moet het allemaal op één dag, zaterdag 23 juni, samenvallen."

Het Roefelcomité heeft zich ten doel gesteld minstens 20 nieuwe bedrijven te werven. Daarnaast is er nog een andere, stevige uitdaging. Een koerswijziging van de gemeente Duiven (van subsidieregeling naar stimuleringsbeleid) heeft ook gevolgen voor de Roefeldag. Gerard van Ham: "Het wordt er niet eenvoudiger op. Meer papierwerk en waarschijnlijk onzekerheid over of en hoeveel de gemeente gaat bijdragen." De voorzitter is niettemin vol vertrouwen: "Positiviteit in onze motivator en de club die het gaat doen bestaat uit capabele mensen." Naast de nieuwkomers en Gerard van Ham zelf, zijn dat: Frans Meijer, Francine Aalbers, Eline Bouman, Nico de Bruin, Rick Mellema, Suzan Biemans en Ed Bouwman.

Meer berichten

Shopbox