De hoofdrolspelers van de ondernemersverkiezingen 2017. Staand v.l.n.r.: Michel en Ilse de Warle, Cris van Arkelen (Rabo), Louis Bootsma, burgemeester Rik de Lange, Rutger (jr) en Karin Fikse, Jacqueline Reijers, Jaap Wieleman en Theo de Reus (MKB Duiven). Voor v.l.n.r.: Edwin Sliekers, Peter en Marjolein Houthuijzen, Eugenie Heemink en Edwin van Kempen.
De hoofdrolspelers van de ondernemersverkiezingen 2017. Staand v.l.n.r.: Michel en Ilse de Warle, Cris van Arkelen (Rabo), Louis Bootsma, burgemeester Rik de Lange, Rutger (jr) en Karin Fikse, Jacqueline Reijers, Jaap Wieleman en Theo de Reus (MKB Duiven). Voor v.l.n.r.: Edwin Sliekers, Peter en Marjolein Houthuijzen, Eugenie Heemink en Edwin van Kempen.

Ondernemers bekroond

Peter en Marjolein Houthuijzen van Welling Catering en grand café Bij Welling zijn woensdagavond uitgeroepen tot Rabobank Arnhem en Omstreken Duivense ondernemer van het jaar 2017.

De prijs werd overhandigd door burgemeester Rik de Lange van de gemeente Duiven.

De verkiezing van de beste Spiegel & Reflex Duivense starter van 2017 werd gewonnen door Michiel de Warle van Liemers Fietsen. Voor de startersprijs kwamen driehonderd ondernemers in aanmerking die de afgelopen drie jaar in de gemeente Duiven een bedrijf zijn begonnen.

De prestigieuze prijzen werden woensdagavond uitgereikt tijdens de goed bezochte nieuwjaarsreceptie van businessclub MKB Duiven, dat de ondernemersverkiezingen in het leven heeft geroepen om het ondernemerschap in de gemeente Duiven te promoten.

Die laatste opzet is zeker geslaagd, aldus de jury van de startersprijs. "Als je met de genomineerden over hun bedrijf praat dan stralen en lachen ze. De nominaties hebben ze dik verdiend want ze hebben het zelf gedaan. Ze hebben zichzelf in de picture gezet", aldus de juryleden Marc Rosendahl, Rien Boskeljon en Jan Kütschruiter, de Duivense ondernemer van het jaar 2016.

Winnaar Michiel de Warle nam ruim een jaar geleden een fietsenzaak aan de Ploenstraat over. In korte tijd heeft hij met zijn aanpak naam gemaakt. "Dit is een donders mooie start. De nominatie was al top. We hebben naar deze avond toegeleefd. Dat was best wel spannend want wat ik wil, bereik ik ook, maar dit heb je niet in de hand", aldus de blije winnaar, die zijn leermeester Frank Witjes bedankte.

Peter en Marjolein Houthuijzen timmeren al langer aan de weg met Welling Catering. Afgelopen jaar openden ze aan het Remigiusplein grand café Bij Welling. De Houthuijzens begonnen ooit in een klein schuurtje van twintig vierkante meter. Anno 2018 werken bij hun bedrijven bijna honderd mensen part- en fulltime. Wekelijks eten duizend tot vijfduizend mensen iets uit de keuken van Welling.

Burgemeester De Lange waardeerde ook de maatschappelijke betrokkenheid van het ondernemende paar, dat tal van verenigingen en goede doelen steunt. In een eerste reactie bedankte Peter Houthuijzen zijn collega's voor hun inzet en toewijding en zijn vrouw voor de tijd dat hij niet thuis is. Het paar heeft vijf kinderen.

Beide winnaars mochten elk een kunstwerk in ontvangst nemen van de Duivense kunstenaars Wil Schropp en Maarten van der Geest. Bij sponsor RTV Favoriet mogen ze een maand lang gratis op de radio reclame maken. De beste starter kreeg tevens een trainings- en coachingstraject aangeboden van sponsor Spiegel & Reflex.

MKB Duiven bestaat dit jaar twintig jaar. De toentertijd zieltogende ondernemersvereniging KNOV Duiven werd in 1998 door de Rabobank nieuw leven ingeblazen. MKB Duiven telt 351 leden en daar komen de laatste tijd bijna wekelijks nieuwe leden bij. Dat is te danken aan een succesvolle ledenwerfactie. Nieuwe leden krijgen een welkomstpakket. Bestaande leden die voor nieuwe leden zorgen, worden daarvoor beloond.

Meer berichten