The Sinusgroup met vlnr: Jan van den Boom, Frans Driessen, Joop Thuyns en Jan Schoenmakers.
The Sinusgroup met vlnr: Jan van den Boom, Frans Driessen, Joop Thuyns en Jan Schoenmakers.

In reünieachtige sfeer genieten van oude hits

De tweede 'Do you remember'-avond is aanstaande. Op zaterdag 27 januari gaat in De Ogtent in Duiven het dak er weer af. Op het podium afwisselend The Sinusgroup uit Duiven en JJETT uit Didam. Bands die de sound van de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw levendig houden.

Initiatiefnemer Jan van den Boom van de Sinusgroup was vorig jaar verrast door de grote belangstelling voor de eerste 'Do you remember'-avond. Nu kijkt hij nergens meer van op en verwacht hij 'tussen de 200 en 250 bezoekers'. Jan (70): "Er blijkt een enorme behoefte aan de muziek die wij maken. Bij mensen van bijna alle leeftijden. Ook dertigers kopen kaarten. En dat loopt door tot mensen van dik in de tachtig."

Begrijpen doet hij het wel. "We maken muziek die herinneringen oproept. Bij mannen aan meisjes die ze toen hebben ontmoet en andersom bij vrouwen aan jongens van toen. Zo ontstaat een heel relaxte, reünieachtige sfeer. Ik heb mensen een traantje zien wegpinken hoor."

Tijdens de avond wisselen rustige ballads en stevige rock (van instrumentaal tot blues) elkaar af. De zaal kent een intieme sfeer met voldoende zitjes voor ouderen die rustig van de muziek willen genieten.

Kaarten a 6,50 euro zijn te koop bij De Ogtent, Café Bij de Buren en Q8 tankstation Nijland. Op de avond zelf ook aan de kassa bij de deur. Meer informatie: Jan van den Boom, telefoon 06 2009 5313.

Meer berichten