Leerzame bijeenkomst Longpunt Arnhem-Liemers

Leerzame bijeenkomst Longpunt Arnhem-Liemers

“Krachttraining bij COPD”.

Op 17 januari j.l. organiseerde Longpunt Arnhem-Liemers de eerste bijeenkomst van 2018 voor patiënten met longziekten zoals COPD, astma en longfibrose, hulpverleners, mantelzorgers en belangstellenden in Kulturhus De Nieuwhof in Westervoort.

Deze keer verzorgde Jenny Zwiggelaar, fysiotherapeut gespecialiseerd in onder andere fysiotherapie bij longziekten, een presentatie over “Krachttraining bij COPD”.

Aan bod kwamen onder andere de nieuwe beweegrichtlijnen en het hoe en waarom van trainen bij ouderen en patiënten met longziekten.

Aan de hand van voorbeelden werden door de bezoekers een aantal oefeningen gedaan en liet Jenny zien wat er allemaal mogelijk is met weinig middelen.

Het was een actieve, maar vooral interessante en leerzame middag voor de ca. 60 bezoekers.

Mensen die interesse hebben in de presentatie en voorbeeldoefeningen òf geïnteresseerd zijn in de activiteiten van het Longpunt Arnhem-Liemers kunnen een mail zenden aan arnhemliemers@longpunt.longfonds.nl. Zij krijgen dan automatisch een uitnodiging voor de volgende bijeenkomst van het Longpunt op 21 maart a.s. met als onderwerp: “Hoe ga je om met zorgverleners”.

Meer berichten