Duiven profiteert van economie die opleeft

Het bedrijfsleven heeft de wind weer in de zeilen en de werkloosheid daalt. Het goed gaat met economie, óók in Duiven. Dat blijkt uit de meest recente Provinciale Werkgelegenheids Enquête (PWE) van de provincie Gelderland.

In 2017 zijn er ten opzichte van het jaar daarvoor 50 bedrijven bijgekomen in Duiven. Een groei van 2,5 procent. Ter vergelijking: in de hele provincie Gelderland groeide het aantal bedrijven in deze periode met 1,7 procent. De teller die het aantal bedrijven in Duiven aangeeft, staat nu op 2.040.

Gekeken naar het aantal banen dat die groei heeft opgeleverd, springt Duiven er nog nadrukkelijker uit. Er was sprake van een stijging van 5,7 procent naar 16.690 arbeidsplaatsen. De gemiddelde stijging van het aantal banen in heel Gelderland steekt daar schril bij af: 1,6 procent.

Verrassend zijn de cijfers niet, zeker niet voor insiders. Duiven gaf toestemming aan ATAG om flink uit te breiden (met 5,4 hectare), er komt nieuwbouw op Seingraaf, woonwarenhuis Loods5 koos voor Duiven en CarVision kocht grond op Graafstaete.

Uit cijfers blijkt ook dat de gemeente goed omgaat met de belangstelling van het bedrijfsleven. Het ondernemersklimaat en de dienstverlening worden gewaardeerd met een 7,5. Dat cijfer rolde uit 'ronde tafelgesprekken' die in december werden gevoerd met vertegenwoordigers van alle acht bedrijventerreinen en de ondernemersverenigingen.

Meer berichten