Wethouder en locoburgemeester Sjef van Groningen en een leerling  tijdens de openingshandeling.
Wethouder en locoburgemeester Sjef van Groningen en een leerling tijdens de openingshandeling.

Nieuwe technasiumgebouw Candea officieel geopend

Met een drone openden een leerling en wethouder Van Groningen vorige week het nieuwe technasiumgebouw van het Candea College aan de Saturnus in Duiven. De school is trots.

Het technasium is een formule voor (beter) bèta-onderwijs op de havo en het vwo. Ons land telt 92 van dergelijke scholen, waaronder, als enige in deze regio, het Candea (sinds 2005). Doel van het onderwijs is meer leerlingen te laten kiezen voor een technische richting. Centraal staat het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O), dat leerlingen uitdaagt out of the box te denken. Daarnaast worden bijna spelenderwijs vaardigheden als samenwerken, plannen, communiceren en presenteren aangeleerd.

Volgens Ben van den Anker van de centrale directie van de school, geeft het technasium het Candea iets extra's. "Technici zijn veelgevraagd. Als je er gevoel voor hebt is het goed er al op jonge leeftijd mee in aanraking te komen. Het technasium geeft richting aan die technische oriëntatie. Onze ervaringen zijn positief. We trekken zelfs leerlingen van buiten ons gebied omdat wij deze richting in ons programma hebben. Met het nieuwe onderkomen kunnen we ze nu nog beter faciliteren."

De officiële opening was druk bezocht. Veel mensen uit de politiek en bestuurders van de onderwijsgroep Quadraam, waaronder het Candea College valt, waren aanwezig. Technasiumleerlingen verzorgden een aantal presentaties.

Meer berichten