Straatzijde Alvan Tsarik Social-Educational Centre in Gyumri, Armenië.
Straatzijde Alvan Tsarik Social-Educational Centre in Gyumri, Armenië. (Foto: Servaas Beunk)

Presentatie speeltuinen voor Armenië

Op maandag 5 februari 2018 is er in de middag de presentatie van een opdracht van Stichting alvan tsarik aan een Technasiumklas van 3 VWO van het Candea College in Duiven. De leerlingen hebben ontwerpen gemaakt voor de speelplaats van een nieuw educatief centrum in Gyumri, Armenië.

De opdracht was een uitdagende speelplaats te maken voor de kleuters van de preschool van het Alvan Tsarik Social-Educational Centre. Dit centrum is vorig jaar geopend, met veel inhoudelijke steun vanuit de Liemerse Stichting alvan tsarik (voor kleinschalige hulp in Armenië).

Vanuit een onafgebouwd huis is er nu al een centrum neergezet met ruimtes voor de preschool, voor talenonderwijs, voor schilder- en danslessen en, binnenkort ook, voor groepen jongeren die aan de slag gaan met onderwijsmethoden, gebaseerd op het Technasiumonderwijs.

De opdracht aan de Nederlandse derdeklassers is overigens alweer de derde die Stichting alvan tsarik bij het Candea Collega heeft uitgezet. Vorig jaar zijn leerlingen bezig geweest met het ontwerpen van de binnenkant van het centrum. Veel van deze plannen zijn het afgelopen jaar ook gerealiseerd in de verbouwing, met name de ventilatie.

Maandag wordt het dus spannend welke ideeën de Duivense scholieren hebben voor het buitenspelen van de Armeense kinderen. Een delegatie van het Alvan Tsarik Social-Educational Centre is speciaal overgekomen vanuit Gyumri om naar de presentaties te luisteren en van commentaar te voorzien. De beste ideeën zullen in het voorjaar door onder andere een groep Friese vrijwilligers worden uitgevoerd.

Geïnteresseerden zijn welkom de plannen te bekijken en met de Armeense gasten te praten tijdens de Technasiummarkt op maandag 5 februari 2018, van 19.00 – 20.30 uur, Saturnus 3 te Duiven.

Meer berichten