Een foto van de optocht in Groessen vorig jaar.
Een foto van de optocht in Groessen vorig jaar.

De Deurdreiers Groessen: het feest kan beginnen!

De Groessense carnavalsverenging De Deurdreiers is helemaal klaar voor de aanstaande 'dolle dagen'. Het programma vermeldt feesten en feestelijke bijeenkomsten voor jong en oud.

Om te beginnen de carnavalsfeesten in Zaal Gieling op zaterdagavond, zondagavond en maandagavond. Vanaf 20.30 uur gaat het dak eraf onder muzikale aanvoering van huisorkest SLAMM. Een zeskoppige, allround coverband met een zangeres en een leadzanger. Succes verzekerd.

Maar er is meer carnavalsgedruis in Groessen. Kinderen, tieners en ouderen worden door De Deurdreiers niet vergeten. Er is een Tienerparty, de traditionele feesten op de Joannesschool en in Jongerensoos Rinoceros en de bezoeken aan ouderen in Thuvine (samen met De Nathalzen uit Loo) en bij Senioren Sociëteit Groessen. Een hoogtepunt is ook de optocht. Ondanks de concurrentie van andere optochten, hebben zich voor de rondgang komende zondag door het dorp al 23 wagens en 22 loopgroepen opgegeven.

Op maandag vanaf 10.00 uur is er voor kinderen een feestelijk programma bij Gieling, terwijl ouderen de frühschoppen-maandag kunnen beginnen met gratis gebakken eieren met spek. Ook bij Gieling. Prins Gerrie de 1e en Adjudant Frank nemen het voortouw, samen met Jeugdprins Evan en Jeugdprinses Doortje. Hun leus voor het carnaval in 'Deurdreiersdarp': Carnaval, wij geven er kleur aan. Meer info: www.deurdreiers.nl.

Meer berichten