De hockeyfoto waarmee Marcel de Bont de Duivense sportfotoverkiezing won.
De hockeyfoto waarmee Marcel de Bont de Duivense sportfotoverkiezing won.

'Ik dacht: ik ga gewoon. En dan win je nog ook'

De eerste Duivense sportverkiezing op vrijdag 26 januari was een groot succes. De organisatie klopte, Van der Valk Hotel Duiven bleek de perfecte locatie en, het belangrijkste, er waren mooie winnaars. Hieronder de reacties van die winnaars.

Pam Nieuwenhuis (14), 'Duivense Sporter van het Jaar'

"Ja, het was een verrassing dat ik won. Een leuke verrassing natuurlijk. Waarom precies moet je aan de jury vragen. De twee andere genomineerden (Marco van Dijk en Ivo van den IJssel, red.) beoefenen andere sporten en de een is een stuk ouder en de ander een stuk jonger dan ik. Het is lastig om prestaties te vergelijken. Ik ben een springamazone. Ik heb eigen paarden en eigenlijk ben ik iedere dag wel met mijn sport bezig. Het klopt dat het goed gaat, maar de weg naar de top is nog heel lang. De top is wel waar ik me op richt. Stapje voor stapje welteverstaan. Dit jaar is het EK voor pony's in augustus in Engeland mijn doel. Daar moet ik me de komende maanden voor kwalificeren."

Estée Gerritsen (19), 'Duivense Aangepaste Sporter van het Jaar'

"Ik was uitgenodigd en dacht: ach, een leuk avondje, ik ga gewoon. En dan win je nog ook. Echt supergaaf, ik had het niet verwacht. Vorig jaar en dit jaar zijn voor mij een beetje tussenjaren. De Paralympics (Olympische Spelen voor mensen met een beperking, red.) in Rio de Janeiro in 2016 miste ik net, omdat twee weken voor het evenement mijn paard ziek werd. Dat was een enorme domper. Ik had me er een jaar lang op voorbereid. Maar ik blijf ambitieus en richt me nu op de Paralympics van 2020 in Tokio. Omdat dat nog een eind weg is ben ik wel weer met een studie begonnen: hbo-pedagogiek in Nijmegen. Ondertussen probeer ik met mijn paard te groeien als combinatie. Dat moet er straks als het er weer om gaat uitkomen."

Hugo Boschker (70), leverde de 'Meest bijzondere Duivense sportprestatie van 2017'

"Ik krijg veel reacties. Mensen vinden het bijzonder dat ik als 70-jarige nog hele triathlons doe. Of ik dat zelf ook bijzonder vind? Wat zal ik zeggen. Ik geniet ervan, ik houd er vrienden en kennissen aan over en ik voel me er prima bij. Ik ben dankbaar dat mijn lichaam deze inspanningen nog aan kan en aan doorzettingsvermogen heeft het me nooit ontbroken. Aan stoppen denk ik niet. Ik heb me toevallig van de week ingeschreven voor het EK in juni in Denemarken. Maar zelf doe ik er niet hoogdravend over hoor. Het is gewoon een hobby en als pensionado heb ik natuurlijk alle tijd om te trainen. Want dat is wat ik altijd doe: me goed voorbereiden."

Marcel de Bont, maker van de 'Mooiste Duivense sportfoto van 2017'

"Ik ben een hobby-fotograaf, al is het wel een hobby die een beetje uit de hand begint te lopen. De foto die ik had ingestuurd was van een wedstrijd van het eerste hockeyteam van Westerduiven. Ik hockey zelf ook, maar puur recreatief op zondagochtend. 's Middags fotografeer ik dan vaak wedstrijden van het eerste als ze thuis spelen. Een goede foto maken, hangt af van een heleboel factoren. Timing is misschien nog wel de belangrijkste. Zeker bij een actiefoto zoals deze. David van der Kuijck van Westerduiven staat erop in duel met een speler van de tegenstander. Jurylid Jacques Kok noemde het een foto waaraan 'alles klopt'. Dat is mooi om te horen van een professional als Jacques."

Bij de foto's van de winnaars vorige week in onze krant stond niet vermeld dat de foto's waren gemaakt door Fotografie Jacques Kok.

Meer berichten