Koffie en een goed gesprek met 'pop-up pastor in Passage

Sinds afgelopen week is dominee Rob Nijhoff iedere dinsdagochtend te vinden in winkelcentrum De Passage in Duiven. Geïnteresseerden kunnen hem daar ontmoeten voor een kop koffie en een goed gesprek. De locatie is de pop-uptentoonstelling van Go Clean Duiven. Nijhoff is sinds januari predikant in de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt van Duiven-Velp.

Nijhoff biedt dit koffiemoment aan, samen met zijn collega van de Protestantse Kerk Jolande van Baardewijk. Zo krijgen ook anderen dan eigen kerkleden de kans om met hen kennis te maken. Ze noemen zich 'pop-up pastor'. 'Pop-up' vanwege de tijdelijke plek, en 'pastor', omdat ze beiden in gesprek met anderen openstaan voor diepere levensvragen of keuzestress waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt.

Nijhoff: "Jolande en ik zijn beiden voorstander van open contacten met allerlei mensen binnen en buiten de eigen kerken. Veel mensen missen een warme gemeenschap. Dat is wat kerken te bieden hebben."

Afgelopen dinsdag hebben meerdere bezoekers van het centrum van Duiven al kennisgemaakt met de predikanten. Die gaven aan het een leuk initiatief te vinden om zo te kunnen kennismaken met Nijhoff en Van Baardewijk. Nijhoff: "We delen ook koffiebonnen uit bij de markt op het Remigiusplein. Daarmee kwamen sommigen naar ons toe. Vanwege de aanloop moesten we halverwege nog een extra pot koffie zetten.'

Meer berichten

Shopbox