Pigeons On Wheels spelen geweldig 1ste toernooi in Emmen

Na een vroege start, 7.00 uur vertrek vanaf Triominos, waren de basketballers uit Duiven ruim op tijd voor hun eerste NBB-wedstrijden in Sporthal Angelslo te Emmen. Pigeons On Wheels (POW) spelen een aantal competitierondes buiten mededinging mee in de laagste rolstoelbasketbal competitie C2 van de NBB, deze wedstrijden worden in toernooivorm afgewerkt.

Coach Jelmer heeft POW anderhalve wedstrijd uitstekend gecoacht. Björn was mee als (assistent) coach. Helaas mag hij dit seizoen nog niet meespelen van de NBB, omdat hij dit seizoen al bij een ander team (Koprol) in onze competitie heeft meegedaan.

DOV 3 (Leeuwarden) - POW , eindstand 24 - 42
In de eerste wedstrijd ging het aanvankelijk gelijk op. Tegenstander bleek in tegenstelling tot onze verwachting redelijk van afstand te kunnen schieten. In de tweede helft kwam de overwinning niet meer in gevaar en liep POW uit naar een ruime zege, waarbij het team uitblinker was.

Devedo 3 (team Jelmer uit Ermelo) - ISVH 2 (Hengelo Ov)
Bij deze wedstrijd heeft POW één scheidsrechter en jury geleverd. De NBB was erg enthousiast over de bijdrage van POW - zéér professioneel was hun mening.

Be Quick ’28 (Zwolle) - POW, eindstand 29 - 37
Deze tegenstander staat ongeslagen bovenaan in de C2 competitie. Be Quick had deze wedstrijd bedacht om de mindere spelers speeltijd te gunnen. POW maakte hier dankbaar gebruik van door uit te lopen naar een punt of 10 verschil. Aan het begin van de 2e helft kregen we pech met een van onze stoelen en een vinger uit de kom, dit werd echter prima opgevangen door POW. Be Quick deed nog een poging de wedstrijd alsnog te laten kantelen door hun betere spelers (uit de A-divisie) in te zetten. POW kreeg het even moeilijk, maar herpakte zich noemenswaardig door uitstekend teamspel. Aanvallend heeft POW veel scorend vermogen, waardoor de tegenstander zich niet op één speler kan focussen.

Coach Björn (Jelmer moest zelf Spelen in Ermelo) was helemaal tevreden over het spel. Mooi te zien dat POW gelijk op kon spelen met de koploper op volledige oorlogssterkte. De overwinning kwam uiteindelijk niet in gevaar. Uitblinker was wederom team POW.

Noemenswaardig zijn Mardy en Rob, die POW in een heel koude sporthal Angelslo de hele dag hebben ondersteund.

Pigeons On Wheels is een team waar de andere basketbalteams rekening mee mogen gaan houden, want komend seizoen is POW pas echt los en dan voor het kampioenschap!

Meer berichten

Shopbox