Uniek zorgaanbod voor volwassenen met autisme in Arnhem en omgeving

Inwoners van Arnhem, Duiven, Renkum, Rheden, Velp en Westervoort kunnen nu ook gebruik maken van een uniek nieuw aanbod voor werkende en werkzoekende volwassenen met autisme.

IVA, een organisatie dat zich landelijk inzet voor volwassenen met autisme die kunnen en willen werken maar daar wel begeleiding bij nodig hebben, biedt nu ook begeleiding in Arnhem en de omliggende gemeenten. Passende begeleiding voor volwassenen met autisme, die kunnen en willen werken is er veelal niet. IVA combineert woon- en leefbegeleiding met jobcoaching. In veel andere steden werkt deze aanpak ontzettend goed. Ook in Arnhem en omgeving is veel vraag naar goede begeleiding. Vandaar dat IVA nu ook hier begeleiding gaat aanbieden.

IVA is in 2013 opgericht om het percentage werkende mensen met autisme te verhogen, vanuit de overtuiging dat de meeste mensen met autisme met de juiste begeleiding een relatief normale maatschappelijke carrière kunnen hebben. IVA realiseert dit door een combinatie van woonbegeleiding, jobcoaching en werktoeleiding aan te bieden. Dit doen we op kleinschalige locaties of via ambulante begeleiding bij mensen thuis. Op de locaties wonen bewoners in zelfstandige appartementen waarbij structureel begeleiding aanwezig is. Daarnaast is er individuele begeleiding op afspraak. Wanneer iemand zelfstandig woont komt een medewerker van IVA op afspraak thuis en mogelijk ook op het werk langs. Iedereen heeft één persoonlijk begeleider die op alle levensgebieden meekijkt, begeleidt en coacht. Dit schept rust en zorgt voor een goed overzicht. Dit maakt de begeleiding door IVA zo uniek!

In Arnhem biedt IVA de begeleiding ambulant aan. Meer weten of interesse in begeleiding door IVA? Kijk op www.invoorautisme.nl of bel met 026-3530342

Meer berichten

Shopbox