Oud-Hollands schaatssfeertje in Horsterpark

De kou is het land alweer uit (en komt voorlopig waarschijnlijk ook niet terug), maar wat hebben de schaatsliefhebbers ervan genoten, die paar dagen dat het kon. Place te be in Duiven was de dichtgevroren vijver bij het theepaviljoen in het Horsterpark.

De vrijwilligers van 'Dickens in de Liemers' hadden er werk van gemaakt. Koek en zopie-tenten, vlonders, banken, kachels, verlichting, alles was in allerijl geregeld. En als bijen naar de honing kwamen de schaatsliefhebbers op donderdag, vrijdag en zaterdag naar het Horsterpark. Ondernemersvereniging MKB Duiven hield zelfs een geïmproviseerde netwerkborrel op en rond de schaatsbaan. Initiatiefnemer André Oudendag van 'Dickens' genoot: "Het klopte helemaal, het perfecte oud-Hollandse schaatssfeertje."

Op zondag al waren de eerste plannen gesmeed en op maandag en dinsdag deed de vorst zijn eerste 'werk'. André Oudendag: "Volgens mensen die er verstand van hebben, groeit ijs met 1 centimeter per 6 uur bij 5 graden vorst. We zijn gaan rekenen en waren er zeker van dat het ijs donderdagavond dik genoeg zou zijn. Dat was ook zo. Toen sloeg de vlam in de pan en kwamen de mensen overal vandaan. Het waren drie waanzinnige dagen. Mooi dat we dat deze winter nog mee hebben mogen maken."

Meer berichten

Shopbox