De kruising die veiliger moet volgens (vlnr): Romee, Ruby, Corey en Tim.
De kruising die veiliger moet volgens (vlnr): Romee, Ruby, Corey en Tim.

Vul de enquête in voor een veiligere kruising

Dat er iets moet gebeuren bij de kruising Oostsingel-Broekstraat in Duiven is voor zowel provincie Gelderland als gemeente Duiven duidelijk. Maar wat? Leerlingen van het Candea College denken mee. Ze roepen lezers van deze krant op een korte enquête in te vullen.

Op genoemde kruising werd in 2016 Lars aan de Meulen doodgereden. Het was niet het eerste incident aldaar en vandaar dat de overheden zich bezinnen op maatregelen. De meningen echter over de te nemen aanpassingen zijn verdeeld. De aanleg van een fietstunnel bijvoorbeeld kan niet op ieders instemming rekenen. Ook de oversteek sluiten (zoals de gemeente zou willen) is geen optie, omdat de Broekstraat een cruciale verbinding is tussen Duiven en Lathum/Giesbeek.

In het kader van een project voor het technasiumvak Onderzoeken & Ontwerpen, stelden leerlingen van het Candea die dit jaar eindexamen doen een enquête op. Ruby de Groot, Corey van der Veen, Tim Burgers (allen uit Duiven) en Romee Polman (Zevenaar) kregen via Facebook liefst 374 reacties. Toch stellen de beoordelaars van het project dat de resultaten niet representatief zijn, omdat alle reacties via hetzelfde kanaal zijn gegenereerd. Het viertal hoopt nu dat ook lezers van deze krant de enquête willen invullen via de link: https://goo.gl/forms/HnQccoNQKXpVwF9D2. Mail met vragen naar: broekstraatoostsingel@gmail.com.

Meer berichten

Shopbox