Zweedse folkband West of Eden in De Lantaern

Op zaterdag 7 april staat de Zweedse folkband West of Eden op het podium van Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar. De band heeft, door hun grote liefde voor traditionele Keltische volksmuziek en hun meesterlijk muzikale vakmanschap, een zeer goede reputatie bij critici en fans over de hele wereld. Het optreden begint om 21.00 uur en kost € 15,00.

West of Eden is een zes man sterke Zweedse folk-rockband die al meer dan tien jaar het publiek in Zweden en ver daar buiten verrast met hun unieke geluid en briljante songs. Meesterlijk muzikaal vakmanschap gecombineerd met de buitengewone stem van zangeres Jenny Schaub, en een diepe liefde voor de traditionele Keltische volksmuziek, heeft hen een zeer goede reputatie opgeleverd bij critici en fans over de hele wereld.

Met acht zeer geprezen albums op hun cv krijgt de band nu lovende kritieken als: "Simply phenomenal" (Rock 'n' Reel) , "Masters of their genre" (UNT) en "The best of contemporary folk" (Irish Music Magazine)!

Begin 2016 bracht West of Eden de album Look To The West uit. Een sterke verzameling originele liederen die het verhaal vertellen van de grote emigratie naar Amerika aan het einde van de 19e eeuw.

Het publiek zal versteld staan hoe en met met welk gemak West of Eden intieme akoestische verhalen en traditionele deuntjes afwisselt met aanstekelijke opzwepende folkrock. Een ultieme belevenis met een echt fantastische live band.

Meer berichten

Shopbox