Joop Boxtart in Muziekcafé De Lantaern

Op zaterdag 28 april zullen Joop Boxtart en zijn vrienden John te Dorshorst, Peter Loeters en Marcel Tiemessen het podium betreden van het veertig jarige Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar om hun concert 'Onder de Lantaern' over het voetlicht te brengen. Aanvang: 21.00 uur. Entree: € 15,00

Op zijn twaalfde is Joop Boxtart begonnen met het schrijven van liedjes en teksten. Nu vele jaren en optredens later is de Babberichse zanger wereldberoemd in de Liemers en ver daar buiten. Samen met zijn 'bend," heeft hij twee cd's uit uitgebracht, genaamd 'Disse kant' en 'Andere kant'. Met het lied 'In de fles' won hij in 2015 De Gelderse Kleiroze van het dialecten festival Plat Gespeeld. Waar Joop Boxtart en zijn bend spelen zijn de zalen binnen de kortste keren uitverkocht. De organisatie van De Lantaern is dan ook supertrots dat Boxtart speciaal voor het 40 jarig bestaan van het Muziekcafé ook hier de zaal wil plat spelen. Samen met zijn vrienden: John te Dorsthorst (toetsen, zang), Peter Loeters (gitaaar, zang), Marcel Tiemessen (tenorsax) speelt en zingt hij het concert 'Onder de Lantaern'.

Het programma 'Onder de Lantaern heeft vele raakvlakken met het jubilerende Muziekcafé.. Het gaat van uit het kippenhok van Pienappel, waar De Lantaern 40 jaar geleden begon, naar Zènder. Het is een aaneenschakeling van liedjes en anekdotes met veel humor die typisch Liemers zijn. Herkenbare teksten in onvervalst dialect. Een avondje genieten.

Meer berichten