Milan en Lynn overhandigen de cheque aan vrijwilligers Stichting Upenda Uganda.
Milan en Lynn overhandigen de cheque aan vrijwilligers Stichting Upenda Uganda. (Foto: J. Bleeker )

1543,85 euro opgehaald door kinderen van IKC- Remigius voor Stichting Upenda Uganda

Geld ophalen voor Stichting Upenda Uganda door IKC- Remigius. De ouderraad van IKC- Remigius heeft dit schooljaar gekozen voor “Stichting Upenda Uganda”, als goed doel.

De volledige naam van de stichting is Stichting Upenda Uganda-Ikoku. Upenda is het Swahilische woord voor liefde. Ikoku betekent ‘kind’. Uganda is een prachtig land midden in Afrika. Er zijn schitterende en tegelijkertijd hartverscheurende dingen te zien. Deze stichting wil daar graag iets aan doen. Alle giften zoals geld, kleding, speelgoed etc worden direct gebracht daar waar het nodig is en wordt geïnvesteerd in de kinderen. De stichting heeft goed en direct contact met scholen en een arts. Kosten voor scholing en medische kosten worden rechtstreeks betaald. Er gaat geen geld naar tussenpersonen. (Voor meer informatie: www.upendauganda.nl)

De kinderen van groep 1 t/m 8 hebben in de klas eerst zelf een spaarpot geknutseld. Op vrijdag 23 februari hebben ze de spaarpot mee naar huis gekregen, met de opdracht om de komende tijd in en rondom het huis klusjes te doen voor anderen. De ander waarvoor een kind een klusje heeft gedaan, mocht een bedrag voor hun verleende diensten, in de desbetreffende spaarpot doen. Op deze wijze vroegen we “een heitje voor een karweitje”. Kinderen zijn op verschillende manieren bezig geweest: glas en-of batterijen wegbrengen, auto wassen, hond uitlaten, boodschappen halen etc.

Op donderdag 29 maart hebben we het totaal van het geldbedrag bekend gemaakt aan kinderen, ouders en enkele vrijwilligers van “Stichting Upenda Uganda”. De oudste leerling van school Milan Jansen en de jongste leerling Lynn Laurense mochten samen met directeur Wilbert Arends en “Remi” de kikker een cheque overhandigen. Stichting Upenda Uganda is blij met het bedrag van 1543,85 euro en bedankt alle kinderen voor het inzamelen van dit mooie geldbedrag. Hiermee kunnen ze beter onderwijs, medische zorg en voeding verzorgen in Uganda.

Meer berichten