Karel Schols en zijn vrouw Ineke Levelink en burgemeester Rik de Lange.
Karel Schols en zijn vrouw Ineke Levelink en burgemeester Rik de Lange.

Koninklijk lintje PvdA- coryfee Karel Schols

Twaalf jaar zat Karel Schols voor de PvdA in de raad van Duiven. Zoveel verdiensten voor de gemeenschap zijn goed voor een Koninklijke onderscheiding. Karel Schols kreeg zijn lintje, behorende bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau, vorige week uitgereikt door burgemeester Rik de Lange.

Naast raadslid was Karel Schols ook vier jaar wethouder in Duiven, jarenlang voorzitter van de lokale afdeling van de partij, voorzitter van de raadsfractie en fractie-assistent. Hij bleef nuchter onder alle lof die hij van de burgemeester kreeg toegezwaaid. Karel Schols: "Het lintje komt niet als een verrassing. Ik wist dat ik het zou krijgen vanwege die twaalf jaar in de raad. Maar het blijft een heel leuke attentie. Een blijk van waardering voor alles wat je hebt gedaan."

De Duivenaar vindt dat hij lang genoeg actief is geweest op de voorste planken van het politieke toneel. Toch is het geen definitief afscheid, geeft hij aan. Karel Schols: "Als sociaaldemocraat in hart en nieren blijf ik actief in de achterban de PvdA en bij andere organisaties die de sociaaldemocratie een warm hart toedragen."

Dat zijn partij al jaren in de hoek zit waar de klappen vallen, doet Schols pijn, maar hij blijft geloven in een wederopstanding van de PvdA. "In de politiek heb je altijd te maken met ups en downs. Ik ben ervan overtuigd dat we nu ook weer uit het dal zullen klimmen."

Meer berichten