Driebandenteam De Tol kampioen van district

Het driebandenteam van Café De Tol uit Duiven is kampioen geworden in de B1-klasse van het biljartdistrict Doetinchem en omstreken. De beslissende wedstrijd tegen concurrent Veemarkt uit Doetinchem werd met 6-1 gewonnen.

Harrie Mom, op papier de beste man van De Tol, speelde gelijk, maar de vier andere teamleden, Sakis Ouzounidis, Martin Hengeveld, Robert Jan Wingelaar en Willem van der Louw, wonnen hun partij tegen Veemarkt. Als je van je directe concurrent wint ben je de terechte kampioen, en na afloop werd dan ook een feestje gevierd. Compleet met champagne en hapjes.

Op 12 mei speelt De Tol in Doetinchem met de andere districtskampioenen om het kampioenschap van Nederland. De winnaar promoveert naar een landelijke klasse, maar nu al staat vast dat De Tol, mochten ze als eerste eindigen, afziet van promotie.

Sakis Ouzounidis: "Landelijk spelen gaat ons te veel tijd kosten. Dan moet je om op woensdagavond te kunnen spelen bijna twee dagen vrij nemen. Dat gaan we niet doen. Het moet wel leuk blijven."

Zeker is dat het team van De Tol volgend seizoen in dezelfde samenstelling én in dezelfde spelsoort, driebanden, doorgaat. Sakis Ouzounidis: "Driebanden is de moeilijkste, maar wat ons betreft ook de leukste spelsoort."

Meer berichten